Politisjefen i Uvalde, Texas, ble permittert onsdag etter at kritikken mot hans ledelse under skytingen ved Robb Elementary School i mai, har hardnet til, melder Associated Press.

– Politisjef Pete Arredondo er administrativt permittert etter at videoopptak og rapporter viser at reaksjonen hans var en fullstendig fiasko, sier oberst Steve McCraw i Texas Department of Public Safety.

Intensjonen var å vente med personale-messige beslutninger til etterforskningen var fullført, men på grunn av usikkerhet om hvor lang tid det vil ta før den fullstendige rapporten vil foreligge, ble det besluttet å gi politisjef Arredondo administrativ permisjon med øyeblikkelig virkning.

Nødanrop og overvåkningsvideoer forteller at den 18 år gamle drapsmannen Salvador Ramos, ankom skolen og begynte å skyte 24. mai klokken 11.30. Bevæpnet politi kom til stedet og gikk inn i den ulåste skolen klokken 11.35, men Ramos ble ikke drept før klokken 12.50, mer en time og tyve minutter og 21 dødsfall senere.

– Det eneste som stoppet politibetjentene fra å gå inn i rom 111 og 112, var politisjefen som valgte å sette offiserenes liv foran barnas liv.

Arredondo hevdet i et intervju med Texas Tribune, at ikke trodde han hadde myndighet til å ta avgjørelser på vegne av andre politibetjenter ettersom han antok at en annen hadde påtatt seg rollen som innsatsleder. 

Protokollen for pågående skyting og respons ble utviklet etter skytingen ved Columbine High School i 1999 og oppdatert etter terrorangrepene 9/11. Den plasserer Arredondo i hovedrollen inntil en høyere rangert offiser fra et annet byrå eventuelt ankommer og overtar ledelsen. Protokollen legger vekt på viktigheten av umiddelbart å konfrontere skyttere. Politiet i Uvalde hadde skyteøvelser i mars hvor det ble trent på slike situasjoner.

– Du venter ikke på et SWAT-team (taktisk politienhet). Du har en sjef, det er nok.

Politiet i Texas kommer ikke heldig fra Uvalde-forløp

Moren som hentet barna sine ut under masse­skytingen i Uvalde, truet til taushet av politiet

 

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.