Christian Lindner, Tysklands finansminister.  Foto: Kay Nietfeld/dpa via AP

Nederland og Tyskland skal i fellesskap lete etter gass i Nordsjøen, opplyser den nederlandske regjeringen. Dermed innledes en ny vår for fossile energikilder i Europa. I Norge snakkes det mest om vind.

NTB-AFP melder om at dette skjer kun en dag etter at det ble stans i leveransene av russisk gass til Nederland.

I stedet for å finne frem festtaler om fornybare energikilder, grønt skifte og så videre, er nederlenderne raskt på banen med å skissere det de mener er den eneste realistiske løsningen: De vil bore etter gass.

Nye tillatelser er allerede blitt gitt, ifølge statssekretær Hans Vijlbrief, på vegne av Nederlands regjering.

Nederland har lenge hatt en betydelig, egen gassproduksjon, men den går gradvis nedover siden reservoarene er i ferd med å tømmes. I 2017 ble landet nettoimportør av gass, og importen økte da kraftig både fra blant andre Norge.

En tilsvarende prosess er også i gang i Tyskland, som også ønsker uavhengighet av russisk gass. Samtidig har man, i motsetning til norske myndigheter, gjennom dyrekjøpte prosjekter og massiv satsning erfart at vindturbiner ikke er løsningen. Document beskrev det nokså tydelig:

Total vindkraft-kollaps i Tyskland og EU

Den tyske finansminister Christian Lindner sa i mars i år at landet burde revurdere sitt forbud mot nye tillatelser til leting etter olje og gass i Nordsjøen.

Tyskland er svært avhengig av import av russisk gass, noe som er blitt sterkt kritisert etter at Russland invaderte Ukraina.

Samtidig som disse energiintensive EU-landene planlegger nye satsninger på gassleting, snakker en rekke norske politikere om å trappe ned norsk letevirksomhet. Her i landet vil man heller satse på den typen energikilder nasjoner  som Tyskland i all hovedsak har skrotet.

Les også: 

Vindkraft-industriens økonomiske påstander feiler fullstendig

Endelig! Nå er den her, bestill i dag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:

Kjøp Kents bok her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.