Et par i den nordindiske delstaten Uttarakhand saksøker sin eneste sønn og hans kone for ikke å ha gitt dem barnebarn etter seks års ekteskap.

Sanjeev og Sadhana Prasad, 61 og 57, sier at de brukte sparepengene sine på å oppdra sønnen, betale for pilotopplæring i  USA og til sist et overdådig bryllup.

De krever kompensasjon på mer enn seks millioner kroner hvis det ikke kommer barnebarn innen ett år.

Det uvanlige søksmålet er anlagt på grunn av «psykisk trakassering».

Prasad sendte sønnen til USA for pilotopplæring til en pris av $65 000. Han returnerte til India i 2007, men mistet jobben og familien måtte støtte ham økonomisk i mer enn to år, melder Times of India.

Shrey Sagar, 35, fikk etter hvert jobb som pilot. Foreldrene arrangerte ekteskapet med Shubhangi Sinha (31) i 2016 i håp om å få et barnebarn å stulle med som pensjonister. De har videre betalt bryllupsmottagelse på femstjerners hotell, bryllupsreise til utlandet og kjøpt paret en luksusbil til 800 000 kroner.

– Sønnen min har vært gift i seks år, men de planlegger ikke å få barn. Hvis vi hadde et barnebarn å tilbringe tid med vil smerten vår bli utholdelig, sa Prasad. 

Parets advokat, AK Srivastava, sa til The National at paret krevde kompensasjon for «psykisk grusomhet»:

– Det er alle foreldres drøm å bli besteforeldre. De hadde ventet i årevis.

Parets begjæring forventes å bli behandlet av domstolen 17. mai.

Uttarakhand: Couple sue son & bahu for ‘depriving them of grand kid’

 Les også:

Lovmaker vil ha slutt på ekstravagante indiske brylluper

India: Fruktbarheten faller

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.