Å gifte seg i India er et vell av farver og hundrevis – for ikke å si tusenvis – av gjester, overdådige banketter og brudepar kledd i kostbare kostymer og smykker. 

I India inngås det rundt ti millioner bryllup hvert år, og det indiske bryllupsmakedet er verd rundt 430 milliarder kroner. 

Et giftermål legger et enormt sosialt press på brudens familie. De må svært ofte bruke pengesummer som på ingen måte står i forhold til deres inntekter på å tilfredsstille de krav brudgommens familie stiller.

De velhavendes brylluper, sosiale tradisjoner og den inngrodde praksisen med medgift legger et umåtelig trykk på den lavere middelklassen og fattige familier. 

De som ikke lykkes i å arrangere et imponerende nok bryllup, risikerer at de ikke makter å gifte bort datteren. Ekteskapet, romanse/forelskelse eller ei, kan bli avlyst om ikke familien evner å ta opp store nok lån. 

Jasbir Singh Gill som sitter i Lok Sabha, det ene av det indiske parlamentets to kamre, foreslår ved lov å redusere antall gjester og matretter i indiske brylluper for å beskytte spesielt brudens familie fra uforholdsmessige utgifter. 

– Loven bør begrense antall gjester fra brudgommens familie til 50 personer. Det samme antall gjester bør også være tillatt fra brudens side. Det bør maksimalt serveres 11 retter. Det er snakk om et stort sosialt onde, og regjeringen vil få folkets velsignelse om en sånn lov vedtas.  

Gill konkluderte med at Pakistan og Afghanistan allerede har tilsvarende lover på plass. 

Ekstravaganse

Da Isha Ambani, datter av Mukesh Ambani, en av Asias rikeste menn, giftet seg med milliardærsønnen Anand Piramal startet de med forlovelsesfest ved Comosjøen i Italia, så palassfest i Udaipur og endelig bryllup på Ambanis residens i Mumbai.

Bryllupet omfattet mer enn 100 charterflyvninger, privat konsert med Beyoncé og høyprofilerte deltagere som Hillary Clinton, Arianna Huffington, Nick Jonas og bollywoodstjernen Priyanka Chopra. Som prikk over i’en ga de i fire dager mat til 5100 mennesker i byen Udaipur.

The Times of India: Congress MP wants a Pakistan-like law to cut down expenses in Indian weddings

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.