Russerne har flere ganger hevdet at Mariupol har falt, men Azovregimentet i stålverket holder ut og antall sivile vokser fordi tilfluktsrom andre steder blir ødelagt. Den humanitære situasjonen er prekær. Leger må vaske brukte bandasjer og medisiner finnes ikke, ifølge New York Times.

– Det er flere tilfluktsrom som sivile har brukt, som har blitt ødelagt. Disse folkene kommer til oss, sier kommandøren Serhij Volyna til avisa.

Han leder en marineenhet blant styrkene som har forskanset seg ved stålverket. Det er under stadige angrep fra russiske styrker. Ifølge Volyna er det få plasser igjen i Mariupol, som har vært beleiret siden starten av mars, der sivile kan søke tilflukt.

De siste dagene har styrkene som forsvarer Azovstal lagt ut videoer som viser hvor dårlig stilt det er der for de sivile, særlig kvinner og barn.

Flere forsøk på evakuering ut av byen og stålverket har strandet.

– Antallet mennesker endrer seg og stiger dag for dag. Vi har for lengst overgått definisjonen av en humanitær katastrofe, sier Volyna. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.