Bystyret i Mariupol frykter at så mange som 300 personer kan ha blitt drept i bombeangrepet på et teater i den beleirede byen for halvannen uke siden.

– Fra øyenvitner kommer det nå informasjon om at rundt 300 mennesker døde i bombeangrepet fra russiske fly på teateret i Mariupol, skriver byrådet på meldingstjenesten Telegram fredag.

Tallet er ikke blitt bekreftet av uavhengige kilder.

Det var 16. mars at russiske fly bombet teateret i Mariupol. Ifølge ukrainske myndigheter skal over 1.300 mennesker ha befunnet seg i tilfluktsrom i teateret da det ble angrepet. Tidligere har det blitt meldt at én person ble alvorlig skadd som følge av angrepet.

– Den humanitære situasjonen i Mariupol er nå på bristepunktet. Russland blokkerer leveringen av humanitær hjelp, sier ordfører Vadym Bojtsjenko til BBC.

Havnebyen har vært omringet av russiske styrker siden invasjonen startet og er uten strøm og vann. Det meste av byen ligger i ruiner. Rundt 100.000 mennesker er fortsatt fanget i Mariupol og flere forsøk på å gjennomføre store evakueringer har mislyktes.

– Vi jobber med evakueringen av innbyggere. Det er det eneste som kan redde folk. Byen er fullstendig ødelagt og det vil ta år å bygge den opp igjen, sier Boytsjenko til kanalen.

Torsdag anklaget Ukrainas visestatsminister Russland for å blokkere humanitære hjelpekonvoier til byen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.