State Department har gitt konsulært ansatte i Shanghai beskjed om å forlate landet. Millionbyen er lukket ned pga korona.

Det amerikanske utenriksdepartementet beskriver ordren som en opptrapping etter at de ansatte og familiene deres fikk tillatelse til å forlate Kina forrige uke, da USA advarte mot reiser til Hongkong, Shanghai og Jilin-provinsen på grunn av koronarestriksjonene der.

I en uttalelse heter det at amerikanske diplomater har fremmet «bekymringer rundt sikkerheten og velferden til amerikanske borgere overfor kinesiske tjenestepersoner».

Det gjelder særlig bestemmelsen om å skille foreldre og barn.

Landets myndigheter har blant annet innført regler som gjør at barn og foreldre risikerer å bli splittet hvis en av dem er smittet. (NTB)

Karantenen rammer innbyggerne hardt. Folk står på balkongene og skriker at de dør av sult. Det skal også være meldt om folk som kaster seg ut.

Myndighetene har bygget enorme haller hvor smittede skal anbringes. At disse da blir rene smittesentraler synes ikke å gjøre inntrykk på myndighetene. Varianten som herjer Shanghai er som en mild influensa, men Xi Jinping vil ha stålkontroll og overvinne viruset.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.