Nok en kinesisk by underlegges nulltoleransen for covid-smitte. Denne gang Guangzhou. Hundrevis av flyreiser er innstilt og 5,6 millioner skal koronatestes på grunn av ett – 1 – smittetilfelle.

Med slike drakoniske metoder er de sosiale og økonomiske skadene enorme, men regimet har ikke vist noe tegn til å slakke på kravene.

I Shanghai står folk å verandaene og skriker fordi de mangler mat. Barn helt ned i tre måneder skilles fra sine foreldre. Nå stenges boligkvarterer av med høye gjerder slik som i begynnelsen av pandemien. Samfunnet omgjøres til en fangeleir. Dette kan potensielt slå tilbake på regimet.

Nå synes det å ha gått prestisje i politkken som er kontraproduktiv: Man klarer ikke få bukt med en smittsom variant med nedstengninger. Null-smitte-politikken er dømt til å mislykkes.

Men hva blir omkostningene for Kina og verden? Det meldes allerede om nye korker i havner og fabrikker som ikke får deler og materialer.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.