Det er av sine egne man skal ha det, heter det. Det passer godt på Jonathan Pie, alias den britiske satirikeren Tom Walker. I et flammende innlegg hogger han løs på britisk dobbeltmoral og russiske oligarker. – London er uten sammenligning verdens hovedsete for hvitvasking, sier han.

Jonathan Pie alias Tom Walker er godt kjent av det britiske publikum, men denne gangen har han tatt steget over til New York Times, som presenterer saken i sin menings-seksjon.

Under hans YouTube-video som har mer enn 660.000 visninger på vel to uker har mer enn 3600 gitt sine kommentarer, de fleste svært rosende.

Jonathan Pie har fått et overveldende antall positive kommentarer til sin siste video. Legg merke til den nest nederste, der det står: – Nå tar vi komikerne seriøst, og ler av politikerne. Skjermdump: YouTube

«Ingen røyk uten ild» kan også passe i denne saken. Vel to uker etter at krigen startet, publiserte Financial Times en sak som absolutt underbygger Pies satire, men som også retter søkelyset mot USAs manglende tiltak mot oligarker av alle slag og nasjonaliteter, også de amerikanske. Artikkelen tar for seg tre viktige bøker om dette temaet.

Three books examine how and why financial centres in Britain and the US responded to the challenges of the postwar world by assuming the role of ‘butlers’ for autocrats. (FT)

How London and the US became safe havens for dirty money (FT)

 

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.