Med Israel For Fred (MIFF) er et Israel-vennlig norsk nettsted. For å demonstrere hatideologien til terrororganisasjonen Hamas, har MIFF publisert videoer fra Hamas-tv på sin YouTube-kanal. Nå truer tech-giganten med å stenge MIFF ute permanent.

MIFFs videoer fikk over 250.000 visninger i 2021. Praksisen med å legge ut klipp fra Hamas-tv og PA TV som viser eksempler på jødehat, terrorhyllest og terroroppfordring går helt tilbake til 2008.

Klippene er tekstet på norsk i samarbeid mellom MIFF og Palestinian Media Watch (som har fått lov av YouTube å publisere slike klipp med engelsk teksting).

– MIFF har også tidligere blitt hindret av YouTube i å eksponere hat i offisielle palestinske medier, men nå er situasjonen mer alvorlig enn noen gang før. Dersom YouTube finner ett klipp til som de velger å reagere på, vil de stenge vår kanal permanent, sier Conrad Myrland, daglig leder i MIFF.

Hittil i år har MIFF ved flere anledninger opplevd at YouTube har kommet med advarsler, forhindret publisering av klipp og fjernet publiserte videoer. Kanalen til MIFF ble 25. mars stengt i to uker. Begrunnelsen var en video publisert i 2009.

Klippet viser skuespillere på Islamic University i Gaza som framstiller en anklage mot jøder om at de drikker muslimers blod. YouTube avviste MIFFs anke i løpet av noen minutter.

Dette betyr at MIFF når som helst står i fare for å få sin YouTube-kanal stengt ned på grunn av klipp som er publisert for over ti år siden.

– Situasjonen er svært alvorlig. I palestinsk tv blir det formidlet hat og terrorhyllest på arabisk, men når MIFF vil vise norske seere hva som blir sendt med norsk teksting, så blir vi nektet, sier Myrland.

YouTube blokkerer all skepsis til vaksiner og klimahysteri

MIFF ber YouTube om å bruke samme standard for MIFF som de gjør for andre aktører. Men YouTubes håndtering av saken fremstår som helt vilkårlig.

18. april 2008 sendte Hamas TV et innslag hvor jødene ble anklaget for å stå bak Holocaust. Dette klippet fikk ligge med norsk teksting på MIFFs YouTube-kanal i over ti år, men så ble det fjernet av YouTube. Klager førte ikke fram.

I 2021 kom en ny runde med reaksjoner fra YouTube på MIFFs gamle klipp, men etter noen runder med anker valgte YouTube å legge klippene opp igjen. «Etter å ha tatt en ny gjennomgang, kan vi bekrefte at deres innhold ikke bryter reglene,» skrev YouTube.

Conrad Myrland ber nå MIFFs medlemmer eller lesere om hjelp til å komme i kontakt med YouTube eller Google i Norge.

Hjelp! Nå truer YouTube med å stenge MIFFs kanal permanent 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.