NRK-programleder Shaun Henrik Matheson. Foto: NRK

– Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket, sier NRKs programleder Shaun Henrik Matheson.

Matheson har sitt eget program på NRK P13: “Shaun på P13”. I dagens sending skjelte programlederen ut Israel etter noter. Matherson avslørte et hat mot Israel som var så intenst at han røpet at han var lei seg for de gode vaksine-nyhetene fra landet.

Det var Miff.no som først omtalte tiraden fra programlederen. I kommentarfeltet under artikkelen er det flere som tar til orde for at Matheson og NRK må anmeldes for hatprat.

Hør hele innslaget (lenke til tidskode 11:08 i tirsdagens program). (Oppdatert tirsdag kveld: NRK har fjernet hele programmet. Se nedenfor for lenke til innslaget på YouTube)

Her er en utskrift av Mathesons tirade:

«Fader heller, vi får vel nesten ta med oss ja de gode nyhetene vi får da, selv om de kommer fra Israel… [ler] Jeg vet det. Hvor sjukt er det! Gode nyheter fra Israel, når skjedde det sist? Du vet du hva, det aner jeg ikke, faktisk. Men vi har jo lest om dette i avisene i dag, vi hørte akkurat om det på Dagsnytt her.

Men både avisene og Dagsnytt glemte noe viktig, eller unnlot å nevne det, noe vi aldri må glemme: Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheidregime, der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse, deres land blir stjålet fra dem, der de mister strøm og vann hvis de ikke oppfører seg ordentlig. Og skulle en hjemmesnekret rakett lande et eller annet sted hos Guds utvalgte folk, så gjennomføres det grusomme hevnaksjoner hvor tusenvis av mennesker blir drept, gjerne barn.

Kan det virkelig komme gode nyheter fra dette landet? Ja, på en måte. På en måte, som du har hørt, og dersom vi kun skal tenke på oss selv, og glemme alt av overgrep og drap som israelerne utfører mot det palestinske folk.

Visstnok så viser tall fra Israel, da, at av mer enn 1 million fullvaksinerte mennesker så ble under tusen personer smittet. Det er gode nyheter, samme hvordan du vrir og vender på det. Skulle bare nesten ønske at det kom fra et annet sted, hvis du skjønner. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket. Det går ikke an å si. Beklager, jeg skjønner det. Pokker også.

Sa jeg apartheid? Jeg gjorde det, gjorde jeg ikke det? Bare for å understreke det: Først fikk palestinerne ingen vaksiner, for 14 dager siden fikk de 100, i går fikk de 2000. 1,1 millioner skikkelige mennesker får vaksine, 2.100 av de som ikke er så skikkelige får vaksine. Vi må bare aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er.»

Dersom innslaget skulle bli fjernet fra NRKs mediaspiller kan det også høres her:

https://youtu.be/mvDbhIL6j4Q

Utspillet til Shaun Henrik Matheson kommer etter at Israel de siste ukene har blitt utsatt for en bølge av demonisering i norske medier, skriver Miff.no.

Amnesty og NTBShip to Gaza i KlassekampenVGNRK og andre har kommet med den ene pakken etter den andre med usannheter og kampanjejournalistikk. En NTB sak 10. januar var ekstra ille, og MIFF har klaget saken inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Palestinian Media Watch har dokumentert at palestinske myndigheter ga tydelig beskjed om at de ønsker å skaffe seg vaksinen selv, uavhengig av Israel, for siden å fordømme Israel for ikke å bistå dem.

NRK Dagsnytt sendte 14. januar et innslag hvor NRKs Midtøsten-korrespondent Yama Wolasmal anklager Israel: – Yama Wolasmal og NRK retter falske anklager mot Israel.

Er NRK gjennomkorrupte eller bare fullstendig uprofesjonelle? spør redaktør for miff.no Conrad Myrland.

I februar i fjor sa Shaun Henrik Matheson i sendingen sin at Document “driver med rasistisk propaganda”. Han har det siste året sammen med Gjermund Eriksen (ikke kringkastingssjefen) vært programleder for “Trump mot verden”, et program hvor de to har drevet med monoman sverting og skittkasting mot den amerikanske presidenten på ukentlig basis.

 

 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.