Alf R. Jacobsen. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Alf R. Jacobsen reagerer kraftig på at NRK har fått YouTube til å fjerne opptaket av programleder Mathesons Israel-tirade.

– Komplett sjokkerende og illevarslende at YouTube bøyer seg for et juridisk bakgårdsknep fra NRKs side, sier tidligere redaktør for NRK Brennpunkt, Alf R. Jacobsen, til miff.no.

I Mathesons program «Shaun på P13» skjelte programlederen tirsdag ut Israel. Matheson kommenterte de gode vaksine-nyhetene fra landet.

– Vi må aldri glemme hvor rævva Israel er, det er sykt viktig at vi aldri glemmer det. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket, sier NRKs programleder Shaun Henrik Matheson.

Uttalelsen er politianmeldt og har medført en klagestorm mot NRK.

Etter krav fra NRK fjernet YouTube lydklippet av Shaun Mathesons utskjelling av Israel.

– Komplett sjokkerende og illevarslende at YouTube bøyer seg for et juridisk bakgårdsknep fra NRKs side. Hvis de globale uhyrene lar seg bruke til forsvar for antisemittisme, vil mørket fort senke seg. Hvis NRKs etikkredaktør ikke skjønner såpass, må han finne seg noe annet å stelle med, sier forfatter og journalist Alf R. Jacobsen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.