NRKs underholdningsredaktør Charlo Halvorsen legger seg flat og trekker innslaget. Her sammen med kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB

– Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket i Israel, sa NRKs programleder Shaun Henrik Matheson. Nå har NRK fjernet hele programmet.

NRK beklager og trekker innslaget hvor programleder Matheson langet ut mot Israel i programmet sitt «Shaun på P13» tirsdag.

Matheson tok for seg den gode nyheten om at det er svært lite smitte blant de vaksinerte i Israel, men brukte den til å lange ut mot landet på en måte mange oppfattet som sterkt antisemittisk.

«Det er gode nyheter, samme hvordan du vrir og vender på det. Skulle bare nesten ønske at det kom fra et annet sted, hvis du skjønner. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket. Det går ikke an å si. Beklager, jeg skjønner det. Pokker også.», sa Shaun Henrik Matheson.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen beklager innslaget.

– Det er over streken. Dette må vi bare beklage, og jeg skjønner godt at folk er sinte, sier han.

Halvorsen sier at episoden ikke får konsekvenser for Matheson, men at den delen av programmet vil bli fjernet.

– Vi synes det var over streken og et sleivspark i et direktesendt program. Vi skjønner at folk blir provosert og at det er uheldig, så vi tar det bort, sier han.

Klokken 22.40 i kveld er hele tirsdagsutgaven av «Shaun på P13» fjernet fra NRKs mediaspiller: «Ikke tilgjengelig lenger», heter det om man nå prøver å høre programmet.

Det er imidlertid stadig mulig å høre Mathesons antisemittiske tirade i klippet Miff.no tidligere i dag publiserte på YouTube:

https://youtu.be/mvDbhIL6j4Q

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.