En leser kommenterte at når han reiser i utlandet, vil han ikke lenger si at han er fra Norge. Når alt kommer for en dag, er det nok mange av oss som vil gjøre det samme – for det blir å innrømme at vi er fra det landet som antageligvis er et av Vestens mest antisemittiske.

I kommentaren Antisemittismens uforanderlige årsaker skriver Michal Rachel Suissa blant annet om at det i norske sosiale medier pågår en kampanje for å kartlegge «pro-sionistiske» nordmenn:

– Vi merker oss at det i norske sosiale medier også pågår en kampanje for å kartlegge «pro-sionistiske» nordmenn. Dette ble formidlet i en Facebook-gruppe som har mer enn 20.000 medlemmer og som kaller seg «Free Palestine – Save Gaza».

Suissa nevner også at det ble lagt ut en video med klassisk antisemittisk innhold, rettet mot jødene i Norge, representert ved forstanderen i Det Mosaiske Trossamfund, DMT.

– Vedkommende som har publisert videoen, Mia Ulvestad, er ifølge to andre sosiale medier jusstudent. Det finnes ikke myndigheter i Norge som har vilje til å gripe inn mot slik antisemittisk agitasjon som publiseres under fullt navn og aksepteres blant titusener av nordmenn.

– Deres listeføring av norske jøder og andre venner av Israel er en klar gjenopptakelse av den praksisen som førte til utryddelse av norske jøder under Holocaust. Myndighetene svikter nå jødene nok en gang.

Daglig leder i Med Israel for Fred (MIFF), Conrad Myrland, har skrevet om Ulvestad-saken med tittelen «Klassisk jødehat i en av Norges største pro-palestinske Facebook-grupper.»

Han gir flere eksempler på det antisemittiske budskapet i videoen, og artikkelen kan leses her. 

Det er skremmende nok at dette jødehatet foregår åpenlyst i Norge uten at myndigheter, politikere eller medier griper inn, men like skremmende er det at Mia Ulvestad er jusstudent. Derfor velger undertegnede å belyse saken.

Harriet skriver i kommentarfeltet:

– Det er viktig å formidle til alle venner og bekjente at Mia Ulvestad er en stor antisemitt! Hun er jusstudent og vil bli advokat med «ned med Israel»- holdninger og en fare for de norske jødene.

Pattis skriver at det må da gå an å politianmelde denne Mia Ulvestad. Det går an, men skal vi tro Ulvestads video, er det ikke jødene som er utrygge i Norge, men heller muslimene.




Det er også dét medier og politikere ønsker å formidle, derfor var det overraskende da NRK publiserte en studie om norske jøder etter 7. oktober. Myrland skriver:

– 69 prosent av norske jøder sier til NRK at de har hatt ubehagelige opplevelser knyttet til sin jødiske identitet etter 7. oktober-massakren. NRK har spurt hvem de mener sto bak de ubehagelige opplevelsene. 5,4 prosent svarer noen med et høyreorientert ståsted, 48,4 prosent svarer noen med et venstreorientert ståsted. 63,3 prosent svarer at det var noen med muslimsk bakgrunn. 7,2 prosent svarer noen med kristen bakgrunn.

Også Senter mot Antisemittisme har skrevet om Ulvestads video: Alt vil komme for en dag. SMA skriver blant annet:

– Vi frykter at norske myndigheters passive holdning til den hatkriminaliteten jødene opplever i Norge, kan koste noen av oss jøder livet. Den er dessverre oppildnet av en formidabel løgnpropaganda, som eksempelvis også Aftenposten har funnet det riktig å formidle til sine lesere.

– Norges jøder har hverken ansvar for eller innflytelse på Israels forsvarskamp. Alle, både Israels venner og Israels uvenner, må kunne være redelige nok til å ta imot det enkle faktum at det er Hamas som er ansvarlig for det som foregår i Gaza nå. Det er Hamas som har bygget en hel by av tunneler på flere etasjer under Gaza-stripen istedenfor å bruke pengene på befolkningens velferd. Det er Hamas som utførte 7. oktober-pogromen på jødene; det er Hamas som brakte krigen til Gaza – ikke Israel. Dette er ikke noe våre politikere og våre statlig betalte medier lenger kan dekke over.

Siden 7. oktober har vi vært vitne til en side av Norge vi helst ikke vil innrømme finnes. Tusenvis har tatt til gatene og åpenlyst vist sitt jødehat. Vi har sett høytstående mennesker i viktige stillinger som leger og sykepleiere som har vist sin støtte til Hamas.

Hvis det stemmer at Ulvestad er jusstudent, er hennes video nok et eksempel på hvor riv ruskende galt det står til i Norge.

En leser kommenterte at når han reiser i utlandet, vil han ikke lenger si at han er fra Norge. Han er ikke alene om å tenke slik, og når alt kommer for en dag, er det nok mange av oss som vil følge hans eksempel – det blir ellers som å innrømme at vi er fra det som antageligvis er et av Vestens mest antisemittiske land.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.




Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.