I lys av Freedom Convoy, serien av lastebilprotester og -blokader mot covid 19-vaksinemandater og restriksjoner, vil ny lovgivning innføres av provinsregjeringen i Ontario for å hindre at det som skjedde i februar skal kunne gjentas.

Loven «Keeping Ontario Open for Business Act, 2022» gir politiet flere redskaper for å håndtere protester fra borgerne uten å måtte påberope seg en nødsituasjon – slik de gjorde tidligere iår da protestene kom ut av myndighetenes kontroll.

Lovverket gir politiet makt til å suspendere førerkort, beslaglegge bilskilt og fjerne gjenstander som bidrar til blokaden. Det skal også investeres nesten 100 millioner dollar i et permanent beredskapsteam ved Ontario Provincial Police og kjøpes inn tungt utstyr for å kunne slå ned på protester, for eksempel heisekraner dimensjonert for å fjerne blokkerende gjenstander. Politiutdannelsen skal styrkes med fokus på å kunne kvele protester effektivt.

Tross fullmaktene som innføres sier statsadvokat Sylvia Jones at loven ikke vil hindre innbyggerne i Ontario i å protestere fredelig.

Justin Trudeau har en bror

Justin Trudeau har åpent gitt uttrykk for sin beundring for makthavere som slipper å følge demokratiske spilleregler. Hans bror Kyle Kemper, sønn av Margaret Trudeau og hennes ektemann nr. to, Fred Kemper, har andre meninger enn sin bror om maktkonsentrasjon, covid-restriksjoner, vaksiner, ytringsfrihet og Canadas finansielle system.

Kyle sier at løsningen på den skremmende situasjonen som utspiller seg i Canada, hvor regjeringen har inngått en bisarr union med bankene, media og store farmasivirksomheter, er desentraliserte autonome organisasjoner, en form for direkte demokrati som isolerer deltagerne fra myndighetenes overgrep og kontroll gjennom et økosystem som befinner seg utenfor myndighetenes tentakler.

Kyle Kemper har skrevet boken «CANADAO: How We Return Power to The People» hvor han drøfter årsakene til at kanadierne er klar for en omfattende systemendring.
 

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.