En 47 år gammel algerisk kvinne ble i forrige uke dømt til fengsel for rasisme. Hun ble stilt for retten for sjikanerende kommentarer hun hadde kommet med overfor den kvinnelige vaktmesteren og en ansatt som ryddet i fellesarealene i boligblokken hvor hun bor.

Hendelsen fant sted 2. februar og var av grovt nedsettende rasistisk og tildels voldelig karakter. En nabo overhørte det hele og ringte politiet da situasjonen kom noe ut av kontroll, men det gjorde ikke synlig inntrykk på kvinnen: 

– Politiet vet allerede at jeg er rasist.

Politiets etterforskning viste at kvinnen i flere måneder har angrepet to sorte kvinner og tidligere også overfalt en sort supermarkedsvakt. 

– Det er uforståelig. Vi vokste opp i samme nabolag… Hun forandret seg… Da jeg begynte å jobbe spurte hun hvordan de kunne ansette sorte folk. Det er 176 leietagere i gården og hun er den eneste som oppfører seg sånn (fornærmedes forklaring).

Statsadvokaten ba om 15 måneders fengsel, derav tre måneder betinget, umiddelbar fengsling, kontaktforbud og forbud mot å reise til hjemstedet Plaisir. 

Dommerne idømte henne 18 måneders fengsel og opphevet den betingede delen, ga henne forbud mot kontakt med de fornærmede samt forbud mot å reise til Plaisir. 

Da kvinnen fikk dommen opplest ble hun rasende:

– Jeg er algerier og de har dømt meg som om jeg var fransk! Det er ikke normalt, ropte hun da politiet eskorterte henne til fengselet.

Kanskje har kvinnen et poeng. Lovgivningen mot rasisme og hatytringer brukes så godt som alene mot den innfødte befolkningen i europeiske land. At Dalila som kvinnen heter – ble dømt av en lov som er der for å beskytte henne som immigrant, er en anomali.

Yvelines. Plaisir : la locataire raciste part en prison

Les og del:

85 prosent av franske jøder opplever antisemittisme

FN fastsetter 15. mars som internasjonal dag for bekjempelse av islamofobi

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.