Red. har gjennom et langt liv samlet bøker og de trenger sortering etter det offisielle biblioteksystemet for å kunne navigeres i, enten det nå er medarbeidere eller ettertiden. Vi snakker om en 20.000 bøker.

Det har gått opp for meg at en boksamling som er oppdatert på år og tiår vil danne en uvurderlig kjede. At noe er digitalt betyr ikke at det vil eksistere til evig tid.

Vi står nå overfor krefter som ikke vil vi skal vite. Det er noe helt nytt i vestlige demokratier. Vi har en innebygget tro på at ting bare vil bli bedre, at de seirene som er vunnet er vunnet for alltid. Det kan vi allerede trygt slå fast at de ikke var/er. Mange av seierene er allerede sterkt begrenset, sogar opphevet. Ytringsfriheten er ikke bare under press, den er beskåret av de som er satt til å forvalte den, dvs statlige institusjoner. Der staten vinner frem, forsvinner friheten.

Friheten kan bare overleve hvis de bevarer og beskytter enkeltmennesket og mennesker som frivillig slutter seg sammen.

Slike forbund ses på med mistenksomhet av dagens makthavere.

En annen grunn til å ha et bibliotek er kontinuitet. Det hjelper ikke at bøkene finnes der ute et sted, hvis du ikke vet hva de heter. I det fagbiblioteket Document har bygget opp bestående av historie, kultur, kunst, essays, politikk, religion – er det selvfølgelig en personlig nerve til stede, slik det er i all kultur av verdi.

Kunnskapen er et alter, hvor vi dyrker forfedrenes største bedrifter innen tanke/ideer.

Mitt håp var at det fantes en bibliotekar der ute som kunne hjelpe meg i gang med registreringen. Jeg er klar over at det finnes smarte verktøy.

 

skriv til: hans.rustad@protonmail.com

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.