Ukrainiske soldater gjennomsøker ødelagt russisk militærmateriell. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky

Russiske styrker står fast nord for Kyiv. Stadige ukrainske motangrep og en ødelagt bru hindrer dem. Ukraina har fortsatt luftstridskrefter, sier en amerikansk militærkilde.

NTB skriver om saken, og beretter at kolonnen med russiske kjøretøy står om lag 25 kilometer nord for den ukrainske hovedstaden. Kolonnen er over 60 kilometer lang, og skal ikke ha beveget seg noe særlig siden helgen.

– Vi er ganske sikre på at ukrainernes sprengning av en bro absolutt bidro til å stanse og hindre kolonnens bevegelse. Men vi mener også at de har slått til med direkte angrep mot kolonnen andre steder, opplyser amerikanske kilder, ifølge NTB.

På amerikansk hold tror man imidlertid at de russiske styrkene vil omgruppere seg og lære av sine feil.

Det opplyses at Ukraina fortsatt har størstedelen av sine luftstridskrefter i behold, dette til tross for at russerne satte mye inn på å slå dem ut i krigens aller første fase.

Russland har så langt ikke vært i stand til etablere luftherredømme, ifølge de kilder man her bygger på.

Ukrainerne har hatt tap, både på grunn av russiske framstøt og andre problemer, men har fortsatt kampfly, helikoptre og droner tilgjengelig, sies det ifølge NTB.

Les også:

Tallene taler mot Putin, og for mer kaos

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!


Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.