Satellittbilder viser at den om lag 64 kilometer lange russiske militærkolonnen som har stått stille nordvest for Kyiv, har begynt å bevege seg igjen.

Kolonnen sneglet seg framover i begynnelsen av forrige uke, men hadde siden stått stille. Noen av forklaringene på det var angivelig mangel på mat og drivstoff. Amerikanske tjenestemenn hadde også sagt at ukrainske styrker utførte angrep mot kolonnen.

Men nye bilder tatt av det private selskapet Maxar Technologies torsdag formiddag viser bevegelse igjen, med pansrede kjøretøy som kjører inn og ut av byer nær Antonov-flyplassen nord for den ukrainske hovedstaden, melder AP.

Noen av kjøretøyene har flyttet seg inn i skogene, ifølge bildene, skriver The Guardian , og deler av kolonnen lenger nord har omgruppert seg nær Lubjanka med mobilt artilleri utplassert i stillinger i nærheten.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.