Kun timer etter at Hviterusslands president nektet for at hans land skulle gå inn i Ukraina, hevder ukrainske myndigheter at hviterussiske soldater er i landet.

– Hviterussiske soldater er i Tsjernihiv-regionen, skriver parlamentet Verkhovna Rada på Twitter.

– Den hviterussiske hæren deltar ikke i militæraksjonen. Vi kan bevise dette for alle. Russland har ikke engang tatt opp dette med oss. Vi har ikke planer om å delta i spesialoperasjonen i Ukraina i fremtiden. Det er ikke behov for dette, sa Hviterusslands president Aleksandr Lukasjenko til statlige medier tirsdag ifølge BBC.

Frykten de siste dagene har vært at hviterussiske styrker skal bli med i kampen om å innta Kyiv. I tillegg er vestlige land og Ukraina sterkt kritiske til at Russland brukte hviterussisk territorium til å starte invasjonen. Mandag sa hviterusserne ja i en folkeavstemning til å endre grunnloven slik at atomvåpen kan plasseres på landets territorium.

Følg nyhetsstrømmen fra krigen i Ukraina på Document:

Krigen i Ukraina – Nyhetsstrømmen (dag 6)

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.