Et mye omtalt høringsnotat som ligger ute på regjeringens sider lukker for høringssvar om noen få dager. Høringsnotatet gir myndighetene vide fullmakter i forhold til å bekjempe pandemier og andre smittsomme sykdommer.

Document omtalte saken 13. februar. Det mest alvorlige er muligens at notatet åpner for å nekte uvaksinerte barn adgang i barnehager og skoler. At det står at uvaksinerte kan miste jobben og inntekten er det også mange som finner skremmende.

Høringsnotat om forlengelse av koronasertifikat med skremmende detaljer

Faktisk.no har også omtalt reaksjonene. De avviser de fleste klagene, og forsvarer maktapparatet. De peker på at en del av dette er ting som myndighetene allerede har i sin verktøykasse. Men dette endrer ikke på det faktum at mange finner det skremmende.

Det pekes på at poenget er å tilpasse seg EUs reglement. Men Norge har ikke stemt for EU-medlemskap. Og selv om kanskje et flertall i dag støtter EØS-medlemskapet, så er det allikevel alvorlig at mange oppfatter dette som et overgrep mot individuelle rettigheter.

Faktisk.no: Dette innebærer forslaget om koronasertifikat som er på høring

Redaksjonen har fått tilsendt tips med skjermbilder om at Facebook har blokkert kontoene eller slettet postene deres bare fordi de har lenket til regjeringens egne sider.

22. februar skal Helse- og omsorgsdepartementet allerede fått inn 13 831 høringssvar, noe som er langt flere enn vanlig.

Høringsfristen er førstkommende fredag, 4. mars.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.