De såkalte faktasjekkerne for gammelmediene, Faktisk.no, har undersøkt hvem som har støttet trailersjåførene i Canada, som protesterer mot Trudeau-regimets koronatiltak.

Ina-Kristin Lindin og Geir Molnes kan avsløre at over hundre donasjoner har blitt sendt fra Norge for å støtte konvoi-markeringer i Canada.

Samtidig retter Faktisk.no oppmerksomheten mot den norske demonstrasjonen.

På bare tre uker har den norske Facebook-gruppen Freedom Convoy Norway 2022 rukket å få over 27.000 medlemmer. En påfallende høy andel av medlemmene er utenlandske, og mange av dem er fra USA og Canada.

I Facebook-gruppen står det at arrangørene krever følgende:

  • Nei til vaksinepass.
  • Alle restriksjoner angående Sars-Cov-2 skal opphøre umiddelbart og permanent.
  • Det vil si at: Vaksinen skal være frivillig, ingen krav om munnbind, ingen krav om testing eller koronapass, ingen krav om karantene/isolering, ingen krav om avstand.

Etter at GoFundMe nektet å overføre millioner av dollar som var innsamlet til støtte for de canadiske truckerne, valgte mange å bidra til finansieringen via den kristne innsamlingsportalen GiveSendGo.

GiveSendGo ble så hacket, og canadiske medier, deriblant det statlige CBC, fikk oversikt over navnene til dem som hadde donert penger til demonstrantene. Dette ble utnyttet til å konfrontere donorene.

Faktisk.no skriver at de har tilgang til en oversikt over norske givere.

Datasettet inneholder blant annet navn, postnummer og e-postadresser til over 90.000 personer. Faktisk.no har valgt å fjerne denne informasjonen, og publiserer en anonymisert versjon av datasettet der flere kolonner er fjernet.

Totalt dreier det seg om 125 donasjoner fra 119 unike givere i Norge. Det samlede norske beløpet er på rundt 62.000 kroner. Enkeltpersonen som har gitt mest, har til sammen gitt rundt 8900 kroner til kampanjen.

Flere av de norske donorene har skrevet en liten hilsen:

– You guys are saving the world from corrupt politicians and the crazy WORLD ECONOMIC FORUM!

– You fight for us all. Thank you from Norway.

– Keep on truckin in a free world. God bless you, love From Norway.

Den planlagte demonstrasjonen i Norge fokuserer på et høringsnotat som Document har omtalt tidligere. Høringsnotatet åpner for tvangsvaksinering av befolkningen og krav om vaksinering helt ned i barnehagen.

Les også: Høringsnotat om forlengelse av koronasertifikat med skremmende detaljer

På vei til Oslo for å demonstrere mot koronapass og smitteverndiktatur. Foto: Freedom Convay Norway/Facebook

I tillegg åpnes det for at vaksinestatus kan være grunnlag for oppsigelse. Smittevern settes foran grunnleggende menneskerettigheter.

Statssekretær Karl Kristian Bekeng (Ap) forklarer bakgrunnen for høringsnotatet i en e-post til Faktisk.no. Han sier det kan bli nødvendig å gjeninnføre strenge smitteverntiltak.

– Av beredskapshensyn kan det bli nødvendig å åpne for bruk av koronasertifikat også fremover, ikke minst ved eventuelle behov for nye innreisetiltak. Norge er knyttet til EUs koronasertifikatløsning. I EU behandles nå forslag om å forlenge forordningen om koronasertifikat, skriver han.

– Dersom EU-land opprettholder krav om koronasertifikat for innreise, er det nødvendig at også nordmenn har et slikt sertifikat for å kunne reise fritt.

Les også: EU foreslår å beholde korona;sertifikatene til juni 2023

Demonstrasjonen Freedom Convoy Norway 2022 avholdes i morgen, lørdag. Det er allerede nå klart at biler og kjøretøyer er nektet adgang til Oslo sentrum.

Arrangørene har på sin Facebook-side oppfordret folk til å møte opp til fots. Men diskusjonen på Facebook-siden er nokså intens, og mange mener man skal ignorere forbudet og ankomme hovedstaden kjørende. Fasiten får vi i morgen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.