Kommunestyrerepresentant for KrF i Rælingen, Simon Friis Larsen, anbefaler folk som ikke har forhåndsstemt om å stemme på partier i gruppen «Andre» for å markere sin motstand mot forlengelser av smittevernloven: Skjermdump: Facebook

«

Fredag, tre dager før valgdagen, sendte regjeringen ut et høringsforslag om å forlenge en rekke bestemmelser i smittevernreglene. Det fikk kommunestyrerepresentant for KrF i Rælingen, Simon Friis Larsen til å be velgere som ikke vil stemme KrF om å stemme på partier i gruppen «Andre».

Søndag kveld presiserer Friis Larsen følgende overfor Document:

Oppfordringen min er tydelig avgrenset til velgere som allerede har bestemt seg for å ikke stemme gult i år.
Når det er sagt, så vet jeg om mange som stemmer gult nettopp fordi vi er noen i partiet som tar opp koronasertifikat som tema. Vi var også over 20 i partiet som gikk sammen om et felles høringssvar før innføringen av koronasertifikatet.

Uansett er Friis Larsen sterkt kritisk til at forslaget sendes ut på høring tre dager før valget.

På regjeringens sider finner vi følgende begrunnelse:

Regjeringen sender i dag på høring forslag om å forlenge bestemmelsene i smittevernloven som gir hjemmel for forskrifter om koronasertifikat, karantenehotell, isolering og smittekarantene. De midlertidige bestemmelsene oppheves 1. og 11. desember 2021, men foreslås nå forlenget til 1. juli 2022. Bakgrunnen for forslaget er behovet for beredskap ved en eventuell forverring av situasjonen. (Regjeringen)

Under tittelen Høyttenkning utdyper Simon Friis Larsen sin kritikk i en video på Facebook:

Friis Larsen har tidligere gjort seg nasjonalt bemerket som en så innbitt forsvarer av president Trump at KrFs leder, Kjell Ingolf Ropstad, så seg nødt til å rykke ut med kritikk, gjengitt av Dagbladet. I innlegget oppfordrer han så mange som mulig til å sende inn høringssvar.

Høringsnotat om forlengelse av smittevernsbestemmelsene (Regjeringen)

Denne saken ble oppdatert med kommentar fra Friis Larsen kl. 19.38 søndag kveld.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂