Over 150.000 ukrainske flyktninger har krysset grensene til Polen, Ungarn, Moldova og Romania, melder FN. Flesteparten har ankommet Polen.

– Den interne forflytningen i Ukraina vokser også, men den militære situasjonen gjør det vanskelig å anslå antall og gi bistand, skriver FNs høykommissær for flyktninger, Filippo Grandi, på Twitter.

Polen estimerer antallet flyktninger til å være høyere enn FN.

– Fra starten av krigen og fram til i dag, langs hele grensa til Ukraina, har 100.000 krysset fra ukrainsk side inn til Polen, sa viseinnenriksminister Pawel Szefernaker lørdag formiddag.

Noen timer senere melder han at ytterligere 15.000 ukrainere har krysset grensen på bare få timer lørdag. Sent fredag kveld slo han fast at 35.000 mennesker hadde krysset grensa det siste døgnet.

De fleste skal være kvinner og barn, men det er også snakk om menn utenfor den militære alderen på 18 til 60 år.

Registreringen av flyktningene tar lang tid, ettersom krigen skaper trøbbel for datasystemene som blir brukt på den ukrainske siden av grensa.

En reporter fra nyhetsbyrået DPA, som er på grenseovergangen, opplyser at mange flyktninger venter i timevis på å bli registrert.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.