Tucker Carlson har noen opprørende bilder av sjåfører som blir mishandlet av politiet. En rumener ble gjentatte ganger «kneknadd» av flere politifolk som ligger over ham, dvs. de kjører kneet inn i kroppen hans. Dette er ikke enestående. En gammel dame på vei til en kaffebar filmer hva som skjer underveis. Hun blir omringet av politi som meget aggressivt forteller henne at hun befinner seg i den røde sonen – dvs. sentrum av Ottawa – og må slutte å filme.

En annen kafé, som har gitt truckerne kaffe, blir omringet av politi som forsøker å slå seg inn. Å gi kaffe til streikende er en forbrytelse i dagens Canada.

Det fikk en mor merke som hadde gitt penger til truckerne. Hun fikk sine konti sperret.

Finansminister og visestatsminister Cynthia Freeland sier i en videocall at hun ønsker å gjøre Fintracs fullmakter permanente, dvs. de kan når som helst stenge enhver konto. Det er å gi myndighetene kvelertak på alle man anser som fiende.

Canada har tidligere fremmet en lov, C36, som gir mulighet til å fengsle noen for «hatprat» før vedkommende har ytret seg. En tankeforbrytelse, altså.

Tucker viser et eksempel med en tweet der en person kritiserer myndighetene for ikke å ha sperret Canadas grenser under pandemien samtidig som man påbød karantene. Det ble definert som hatprat.

Hvis myndighetene betrakter deg som fiende, behandler de deg deretter. Det er det nye. Myndighetene er aktor, dommer og eksekutør. De har opphevet grensene mellom statsmaktene. Det er dét en unntakstilstand går ut på.

Hvis dette skulle bli stående i Canada, er Canada blitt et tyranni. Hva vil de gjøre, de som ikke rammes? Det er meget mulig de ikke vil gjøre noe som helst. De er blitt bearbeidet over lang tid til ikke å bry seg om det som ikke rammer dem selv. Det er akkurat slik diktaturer fungerer: Hvis du passer dine egne saker, skjer det ikke noe med deg.

Inntil du havner i trøbbel.

De store techselskapene er juntaens forlengede arm. GoFundMe sperrer bidrag til truckerne og stjal deres penger. Men da en BLM-aktivist ved navn Quentin Brown forsøkte å skyte ordførerkandidaten i Louiseville, Kentucky, trolig fordi han er jødisk og Brown er antisemitt, opprettet BLM en donorkonto på GoFundMe, og vips hadde Brown 100.000 dollar og kunne slippe ut av fengsel.

Da sier myndighetene: Det finnes to typer lovsystemer i dette landet: En for våre fiender, som tas hardt – jamfør hvordan 6. januar-fangene ble behandlet; de har sittet ett år i fengsel. Så finnes det en annen lov for våre egne, som går fri.

Denne todelingen har vært tydelig i USA lenge. De verste konspiratørene bak Russiagate sitter på toppen av Biden-regimet.

Nå har Trudeau overtatt stafettpinnen og gått enda lenger. Han har vist hva en moderne repressiv stat kan gjøre for å skaffe seg kontroll over befolkningen.

Det sier seg selv at Tucker er klar over at regimet gjerne skulle fjernet ham. Han ble i helgen anklaget for å drive propaganda for Putin. Tucker ble anklaget for å være upatriotisk som ikke vil støtte krig med Russland. Så syk er denne propagandaen, og den har ingen moralske hemninger.

Alexandra Ocasio Cortez synes heller ikke Tucker har rett til å kritisere henne. Også hun vil ha immunitet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.