Kun personer som definerer seg som kvinner får adgang til årets parolemøte før 8. mars i Oslo. De ikke-binære, altså de som ikke definerer seg som hverken kvinne eller mann, får ikke adgang.

Mens de skjeggete kvinnevennene fra Afghanistans «Gutteklubben Grei» sitter i samtaler på Soria Moria, kan Klassekampen (betalingsmur) berette om en krise under oppseiling etter vedtektsendringene i 8. mars-komiteen i Oslo:

UTENFOR: Etter en ny vedtektsendring mister en gruppe – de ikke-binære – stemmeretten under parolemøtet for 8. mars i Oslo.

NTB har lest hele saken og forteller at det er Kvinnegruppa Ottar og Kvinnefronten som sto bak forslaget om å stramme inn vedtektene. Men også Arbeiderpartiet støtter vedtektsendringene.

Elisabeth Gammelsæter, aktiv i Arbeiderpartiets kvinnepolitiske nettverk, sier at bakgrunnen for endringen var et ønske om et tydeligere fokus på kvinnesak.

– Kvinnesak skal stå i sentrum. Så anerkjenner vi at kjønnsproblematikk og identitet har blitt mer komplisert med årene, og at flere ikke føler seg komfortable i det kjønnet de er født i. Det er viktig å uttrykke solidaritet med dem som opplever dette, sier hun. (NTB)

Slik vi leser vedtaket, åpner det altså for at menn som definerer seg som kvinner, vil få adgang til parolemøtet, mens de som ikke klarer å bestemme seg helt, de ikke-binære, holdes utenfor. Hvorvidt dette vil gjenspeiles i oppslutningen om dette arrangementet, gjenstår å se.

Les også:

Afghansk eks-minister: – Flaut å se Taliban-samtalene i Oslo

Kjønnsgalskapen inntar Norge, NRK bidrar med glede

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.