Alle har opplevd å bli lurt, men når det er selve systemet som bygger på bedrag, får vi problemer med å orientere oss. Strømkrisen er en slik innebygget svindel. De som konstruerte den, visste hvem som kom til å måtte betale regningen. Men de så «integreringen» av energi som det verktøyet som ville løse den fordypningen av unionen som det ellers var politisk motstand mot.

Det er genialt. Alle må ha strøm, og ingen kommer på den tanken at noen skaffer seg kontroll over hele strømnettet fra Nordkapp til Sicilia. Da kan forbrukerne sprelle så mye de vil. De sitter på kroken.

Eller? De historiene vi hører om småbedrifter som rammes, forteller sitt tydelige språk: Gårdsbruk, gartnerier, slakterier og sagbruk vil ikke ha noen fremtid hvis det ikke skjer en drastisk rollback. Subsidier hjelper ikke. Hvis systemet blir værende, vil det ta fremtidstroen fra dem som eier og driver.

Det er den første store politiske krise som har rammet Europa. Hvordan vil europeere reagere? Vil europeere finne styrke til å kreve at avtalene reforhandles eller skrotes helt, slik at landene gjenvinner nasjonal kontroll?

Strømkrisen er bare et annet ord for integrering og grønt skifte. Noen smarte hoder har funnet ut at man kan slå to fluer i ett smekk. Det er derfor feil å kalle det krise. Det er en planlagt krise. Det er villet politikk.

Når bedrifter og borgere går på kne, kan makta diktere: Du skal integreres i en sentralisert struktur som vi ikke har sett siden eneveldet.

Forstår et parti som Senterpartiet overhodet hva de er med på? De som er mot sentralisering! Vedum er allerede gissel for en politikk som vil smadre alt som partiet hans har vært for. To folkeavstemninger er utradert, og Gro Harlem Brundtland får sin revansj over Anne Enger Lahnstein.

Gro forsto planene i Berlin og Brussel bedre, og hun forsto maktkonsentrasjonen og viljen som lå bak. Det har bare vært noen humper i veien.

Når det har vært mulig å kuppe Norges viktigste ressurs – viktigst fordi den er evigvarende, mens gass og olje en gang tar slutt –, er det fordi velgerne ikke har hatt fantasi til å forestille seg at den kan bli tatt fra dem. Akkurat som med pendlerbolig og fradrag: De har ikke hatt fantasi til å forestille seg at folkevalgte kunne være så frekke. Vi tar ting for gitt. Slik det har vært gjort, vil det fortsette å være. Men slik er det ikke. Umerkelig har helt andre premisser sneket seg inn.

Det som har gjort dette mulig, er endringen i medienes rolle. De sørger for å lede oppmerksomheten i en bestemt retning.

Hold ballen i bevegelse, så vil publikum følge ballens kurs, slavisk, uten å merke at det skjer noe viktig på helt andre arenaer.

Uten medienes aktive medvirkning ville denne tryllekunsten aldri ha lykkes.

Den har nå gått fra tryllekunst til hypnose: Sjansen som bød seg, var pandemien.

Frykt er et mektig våpen, og kyniske interesser har visst å forvandle frie borgere til lydige undersåtter.

I skrivende stund har Storbritannia avskaffet både munnbind, karantene og tester. Selv Bidens helsemyndigheter har slått fast at munnbind er virkningsløst, og et tredje vaksinestikk gir ikke den beskyttelsen som ble lovet.

Det er et tilbaketog uten sidestykke. Men Biden er ikke blitt orientert; han dummet seg derfor ut på pressekonferansen.

I europeiske byer går fortsatt politiet løs på demonstranter. De som styrer ordensmakten, har ikke forstått at det er game over.

Lederne undervurderer vanlige folks intelligens.

Biden har forsøkt å banke igjennom tvangsvaksinering og vaksinepass.

Men som Dan Bongino kommenterte: Vi skal altså måtte vise pass for å spise på restaurant eller fly, men vi trenger ikke pass for å stemme?

Den autoritære koalisjonen av storkapital, Big Tech og Big Government satte tommeskruene på befolkningen. Deres politikk har kostet tusenvis av liv, og de ofret det viktigste av alt: frihet og sannhet.

Nå tror de det bare er å snu på flisa og begynne på nytt med blanke ark.

Men den skaden som er påført samfunnet og borgerne, er for stor til det.

Nå må det komme et oppgjør, både med pandemipolitikken og med strømkrisen.

Det er den samme konspirasjonen mot borgerne – og de samme kreftene som står bak.

 

 

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.