Biler i kø utenfor en bensinstasjon i Ashford sørøst i England den 4. oktober 2021. Foto: Gareth Fuller / PA via AP / NTB.

I et intervju med The Independent uttrykte minister Lord Zac Goldsmith nylig at køene foran landets bensinstasjoner bør fungere som en påminnelse om nødvendigheten av å akselerere overgangen til elektriske biler.

Goldsmith, som er minister under departements­sjefs rang i miljøvern­departementet, mener at den pågående bensinkrisen er en «god leksjon» i behovet for å avvikle avhengigheten av fossilt drivstoff, melder gbnews.uk.

Ministeren avviser også frykten for at de nåværende problemene kan gjøre det vanskeligere å oppnå politisk og offentlig støtte til en avtale om å takle klimakrisen på det kommende Cop26-toppmøtet i Glasgow. Lord Goldsmith innrømmer at bensinmangel representerer «en krise» med alvorlige konsekvenser for mange virksomheter og mennesker, men legger til:

– Jeg tror ikke det skader det momentumet vi ser i forhold til klima. Det er en ganske god leksjon om behovet for å koble oss fra avhengighet av fossilt brensel. Du ser ikke de samme problemene med folk som har elektriske biler.

Den engelske miljø­ministeren har åpenbart aldri studert en norsk ladekø. I stedet kritiserer han «klima­skeptikere» i sitt eget konservative parti, som organiserte en «fightback» mot presset om netto nullutslipp av CO2 foran Cop26.

Zac Goldsmith før ordførervalgkampen i London i 2016, der den konservative kandidaten tapte for Labours Sadiq Khan. Foto: Jon Super / AP / NTB.

The Independent har tidligere avslørt at de tidligere ministrene Steve Baker og Esther McVey var blant en gruppe opprørere blant toryenes parlaments­medlemmer, ledet av Craig Mackinlay, som mobiliserte mot de kostbare og meningsløse tiltakene.

Uten å nevne noen ved navn kommenterte Lord Goldsmith:

– Det finnes mennesker i samfunnet, mennesker i det konservative partiet, folk i politikken som er skeptiske, og som ikke støtter regjeringens innsats for å sikre denne overgangen. Jeg tror de er veldig mange, men jeg tror vitenskapen viser at de tar feil. Ekstra­ordinære hendelser, daglig, viser at de tar feil.

Han forsvarte også Boris Johnson for sine nyvunnede forpliktelse rundt klimakrisen. Han sa at stats­ministeren, som har konvertert fra sunn klimaskepsis, snakket med «autoritet … og ekte lidenskap» om klimasaken, og at fremskritt på dette området hadde blitt oppnådd «på grunn av hans inngripen».

Myten om at «fossilalderen» kan avsluttes, og at batteribiler, vindkraft, solkraft, hydrogen og ammoniakk kan dekke energi­behovet i et moderne industri­samfunn, er den største løgnen og trusselen som har rammet vestlige land siden løgnene om at masse­innvandring, flerkultur og integrering av islam og klankulturer vil skape bedre samfunn enn det vi europeerne hadde fra før.

Bak disse to livstruende samfunns­eksperimentene står den samme globalist­eliten, som gjennom sin kontroll av stats­apparater, media og sosiale media fritt kan fortsette å vandalisere egne samfunn med dysfunksjonell politikk og utopisk vanvidd, helt frikoblet resultater, fakta og dokumentasjon. Politikken deres virker ikke, men det eneste svaret de har, er mer av samme ødeleggende politikk.

Dessverre lar velgerne euroeliten holde på til ødeleggelsene blir så store at de ikke lenger kan ignoreres eller kamufleres. Da er det for sent. Look to Sweden.

 

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.