Når mediene går sammen og kaller samarbeidet for Trusted News Iniative bør skepsisen melde seg. Hvis varen man leverer er patent trenger man ikke be eller kreve brukerens tillit. Men det gjør dagens medier og de sier samtidig at de som står utenfor ikke er troverdige.

Hvor hørte vi tidligere medier si at de vil bekjempe misinformation? Hvor kommer begrepet fra? Dette minner litt om islamofobi: Man slår et negativt begrep om noe man misliker.

Til Trusted News Initiative hører noen av de mest kjente brands innen kringkasting og presse: BBC, AP, New York Times, Washington Post,  Microsoft, Google, Reuters, Wall Street Journal, Financial Times og NRK.

Dette er en maktkonstellasjon av de sjeldne. Så mye mediemakt på ett sted, for å skille på falske og ekte nyheter burde alarmere offentligheten. Men den har ingen egne medier hvor de kan la bekymringen komme til uttrykk. Eller?

Det er i USA det er verst og det er også der motkreftene er sterkest.

Nettaviser som thegatewaypundit.com, revolver.news, thefederalist.com har forandret medielandskapet. De vokser og CNN faller som en sten. New York Times og Washington Post er skygger av seg selv.

I februar kommer Trumps nye sosiale plattform. Gettr er allerede på plass som et alternativ til Twitter.

Problemet til Trusted News Initiative er at de er mer eller mindre lojale mot den nye sikkerhetsstaten som har vokst frem og gjort et kvantesprang under Biden. Nå er Trump-velgerne domestic terrorists.

Hva dette innebærer har vi bare sett begynnelsen på.

Norske velgere er intetanende om det fulle omfanget.

Men i Storbritannia sier kulturministeren at BBC bør miste lisensen.

I Norge sørget Trine Skei Grande for at lisensen ble erstattet av en koppskatt, dvs lisensen ble tvang.

Det som begynte som mangfold og valgfrihet er blitt tvang og meningstvang. Den nye sensuren forkler seg selv om «tillit».

Men den blir gjennomskuet av stadig flere.

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Skriv en mail til dan@document.no hvis du ønsker å bli med på mailinglista der vi gir dere daglige oppdateringer om sendetider.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.