Sofie Marhaug (Rødt) er blant dem som er skuffet over det regjeringen nå kommer med. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Støre-regjeringen har gitt etter for massivt press, og vil øke den offentlige støtten til strømkundene. Men det nye forslaget møter motbør og misnøye fra flere partier.

Det ble lørdag kjent at Ap og Sp øker strømstøtten fra 55 til 80 prosent når strømprisen overstiger 70 øre per kilowattime. Forslaget støttes av SV, og har dermed flertall i Stortinget.

Forslaget kommer etter at regjeringen har vært under stort press i strømsaken. Flere dårlige meningsmålinger for de to regjeringspartiene har blitt sett som et signal om at velgerne er lite tilfredse med hvordan de høye strømprisene er håndtert av myndighetene.

Men selv om den nye pakken får støtte fra både SV, Høyre og Venstre, betyr det ikke at jubelen er unison i det politiske miljøet. Andre partier uttrykker klar og tydelig misnøye med det som nå legges frem.

FrP er blant dem som hadde forventet noe mer enn dette.

VG beretter at FrPs energipolitiske talsmann Frank Sve uttaler seg nokså krast om regjeringens utspill:

– Staten og kraftkommunene vil trolig fortsette å håve inn ekstrainntekter på de skyhøye strømprisene, mens vanlige folk kun vil få litt større smuler tilbake igjen fra det offentlige, sier Frank Sve til VG.

Sve fortsetter:

– Med den nye strømstøtten vil vanlige folk fortsatt måtte betale en utgangspris på mer enn dobbelt så mye sammenlignet med snittprisen på strøm de siste åtte årene.

Sve synes det ser ut til at regjeringen nok en gang nedprioriterer støtte til industri og næringsliv, noe som kan få dramatiske konsekvenser for bønder, gartnerier og for kraftkrevende industri over hele landet, skriver VG.

Også fra KrF kommer det negativ respons:

Ifølge VG mener Kjell Ingolf Ropstad i KrF at strømstøtten burde gis tilbakevirkende kraft:

– Det er skuffende at regjeringen heller ikke nå ser ut til å ha forstått alvoret. At november og desember fortsatt ikke blir inkludert i denne ordningen, er sterkt kritikkverdig.

Rødt har lenge vært blant de mest kritiske til Støre-regjeringens strømpolitikk, og heller ikke dette utspillet faller i smak hos partiet ytterst til venstre:

Rødt mener at forslaget fra regjeringen om å øke strømstøtten til 80 prosent fremdeles ikke er nok, skriver NTB.

– Rødt foreslo å øke den til 90 prosent allerede i desember. Dessuten er terskelen på 70 øre kWt fortsatt unormal høy, sier stortingsrepresentant Sofie Marhaug fra Rødt, ifølge NTB.

Selv om forslaget har tilstrekkelig parlamentarisk støtte i Stortinget, gjenstår det å se om velgerne vil gi tommel opp.

Les også: 

Regjeringen tar større del av strømregningen

 

Kun få eksemplarer igjen, nytt opplag er på vei. Bestill i dag:

Kjøp Kents bok her!

Bestill også:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Støtt oss, bli abonnent du også:

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.