Tenåringen i den røde Trump-capsen har vunnet nok en delseier mot de amerikanske mediegigantene. Et hemmelig oppgjør med NBC er nå i havn, melder Nicholas Sandmann på Twitter.

Nicholas Sandmann var 16 år gammel da han ble kjent i hele USA etter å ha deltatt i en demonstrasjon i Washington D.C. i 2019. Under March for Life Media-demonstrasjonen havnet Sandmann i en konfrontasjon med aktivisten Nathan Phillips, og media fremstilte Sandmann som en konfliktsøkende Trump-tilhenger med rasistiske motiver da de rapporterte om hendelsen.

Senere viste det seg at Sandmann var den som var blitt utsatt for trakassering og rasisme, men skaden var skjedd: Sandmann ble stemplet som rasist, og familien hans mottok flere trusler.

Sandmann har siden saksøkt totalt 13 medieselskaper, og jusprofessor William Jacobson har kalt søksmålene «et sjeldent eksempel på at den lille mann kan stå opp mot mediegigantene». Jacobson har anslått at erstatningsbeløpene kan bli syvsifrede, ifølge New York Post.

Fredag ​​meldte Nicholas Sandmann at han hadde vunnet nok en delseier. I et innlegg på Twitter skrev Sandmann:

– At this time I would like to release that NBC and I have reached a settlement. The terms are confidential.

Sandmanns opprinnelige krav mot NBC-Universal og MSNBC var på 275 millioner dollar. Han har tidligere inngått forlik med Washington Post og CNN. Beløpene er også hemmelige der, men det er blitt hevdet at forliket med Washington Post kom på 250 millioner dollar.

Les mer: Washington Post inngår forlik med uthengt tenåring

 

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.