Foto: KC Noland / Wikimedia.

Washington Post har inngått et forlik med Nicholas Sandmann etter å ha blitt saksøkt for 250 millioner dollar av den nå 18 år gamle high school-eleven for den massive skjevdekningen av en konfrontasjon med Nathan Phillips, en eldre mann tilhørende den amerikanske urbefolkningen, i forbindelse med demonstrasjoner i Washington D.C. i fjor.

Det melder Fox News.

Sandmann og Phillips hadde deltatt i to forskjellige demonstrasjoner i den amerikanske hovedstaden den 18. januar 2019 – Sandmann i en anti-abortdemonstrasjon, Phillips i en demonstrasjon for urbefolkningers rettigheter.

Ved Lincoln Memorial kom det til en konfrontasjon mellom de to, der Sandmann, som hadde på seg en Make America Great Again-cap, feilaktig ble massivt fremstilt som en rasistisk motivert aggressor i medier over hele verden, for siden å motta voldsomme skyllebøtter, sågar også dødstrusler.

I virkeligheten var det Phillips og andre urbefolkningsaktivister som kom bort til Sandmann og startet konfrontasjonen, der tenåringen forholdt seg rolig og forsiktig smilende.

Og nå har altså Washington Post i praksis erkjent sin brøde ved å betale et ikke nærmere spesifisert beløp til 18-åringen.

Sandmann announced the victory on Twitter.

Washington Post er ikke Sandmanns første skalp blant store medier:

This follows the multi-million dollar settlement CNN made with the teenager back in January.

Ingenting tyder på at den unge mannen vil gi seg med dette:

Sandmann offered a not-so-subtle warning to Twitter CEO Jack Dorsey.

«We have settled with WAPO and CNN. The fight isn’t over. 2 down. 6 to go. Don’t hold your breath @jack,» Sandmann tweeted.

 

Oppdatering: De første meldingene tydet på at Washington Post måtte betale 250 millioner dollar til Sandmann, men senere meldinger presiserer at beløpet avisen betaler til 18-åringen, er hemmelig.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.