Moderatenes partileder Ulf Kristersson har krevd vaksinasjonsbevis i alle sosiale sammenhenger og hevdet at samfunnet må åpnes for de vaksinerte. Men nå er fullvaksinerte Kristersson i karantene – etter å ha blitt syk med Covid-19.

Partiet meldte tirsdag at onsdagens planlagte juletale med partileder Ulf Kristersson er avlyst «på grunn av sykdom». Moderaterna har nå bekreftet at Ulf Kristersson har testet positivt for Covid-19.

Ulf Kristersson og Moderaterna har presset hardt på når det gjelder restriksjoner, vaksinasjonsbevis og vaksineplikt. Partiets offisielle linje er at vaksinen gir «full beskyttelse mot viruset» og at vaksinerte skal ha full frihet i samfunnet, ifølge SvD.

«Vaksinasjon er løsningen»

Kristoffersson har hevdet at vaksinene er til å stole på, at alle vaksinerte bør unntas fra restriksjonene og at kravet om vaksinasjonsbevis er den eneste måten livet kan normaliseres på.

I forrige uke fremmet Moderaterna forslaget om at gyldig vaksinasjonsbevis i fremtiden kan kreves ved alle folkesamlinger med flere enn null (!) personer. Partilederen har også etterlyst kontroll av vaksinasjonsstatus i private sammenhenger. «Moderatenes budskap er klart: Vaksinasjon er løsningen», skrev Ulf Kristersson den gang i Aftonbladet.

– Att restriktionerna fortsätter gäller lika för alla – även de vaccinerade – är obegripligt. Det finns ingen anledning att förvägra de som har fullt skydd mot viruset möjligheten att gå på teater, fotbollsmatcher, konserter och allt annat som är till glädje i människors liv, skrev Kristoffersson for eksempel i en debattartikkel publisert i Expressen.

Ønsket å innføre vaksine-tvang – for barn

Moderaterna har lenge vært sterke forkjempere for vaksiner og Erik Ottoson, riksdagsrepresentant for Moderaterna, fremmet allerede for to år siden et forslag om å avskaffe frivilligheten i det nasjonale vaksinasjonsprogrammet for barn og i stedet gjøre det obligatorisk. Dette kravet vil ifølge Ottoson også omfatte testfasevaksiner.

– Sverige är ett land som har legat i framkant vad gäller folkhälsoarbete och vi har dragit stora fördelar utav detta. När delar av detta nu hotas av organiserad desinformation och ogrundad skepsis mot vaccinationer som tjänat oss väl krävs att samhället agerar för att slå vakt om såväl folkhälsan som den enskildes rätt till en god hälsa, oaktat föräldrarnas egna preferenser, uppfattningar och missuppfattningar, skriver Ottoson i forslaget.

Spørsmål om Kristerssons vaksinasjon

Ifølge Moderaterna er partilederen fullvaksinert, og det stilles nå mange spørsmål i sosiale medier angående Kristerssons sykdom.

Noen spør om Kristersson har løyet om sin vaksinasjonsstatus, og i så fall, hvorfor tar han til orde for vaksinasjon for andre? Andre påpeker at dersom Kristersson er vaksinert, bør partiet endre holdning til vaksinasjonsbeviset, da partilederens sykdom anses som bevis på at vaksinen ikke beskytter mot smitte.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.