Partileder Ulf Kristersson (Moderaterna) tror ikke det er mulig å gå tilbake til tilstanden før corona, da Sverigedemokraterna og deres partileder Jimmie Åkesson ble holdt utenfor i mange sammenhenger.

Det vil bli umulig å fortsette å isolere Sverigedemokraterna og holde partiet utenfor innflytelse etter at coronakrisen er over, sier Moderaternas partileder Ulf Kristersson.

Bakgrunnen for uttalelsen er at alle riksdagspartiene, også Sverigedemokraterna og Vänsterpartiet, siden mars måned har møtts hver uke for samtaler om den pågående pandemien.

– Vi sitter där varje tisdag sedan åtta veckor tillbaka och är Jonas och Jimmie och Stefan med varandra, sier Kristersson i TV4s Nyhetsmorgon.

– Att då komma tillbaka till någonting där några inte ens ska få vara med i diskussionen, det tror jag är helt omöjligt. Det kanske är en positiv bieffekt av det här tråkiga, legger han til.

Kristersson mener at alle partier må få delta i debatten og «få inflytande i relation till sin storlek, och i kraft av sina argument», og at det er «föraktfullt mot väljarna» å prøve å isolere demokratisk valgte partier.

– Det politiska samtalet måste sluta tramsa, sier Kristersson.

Kristerssons mor coronasyk

Moderatledaren refererer til tiden før coronakrisen som «en annan tideräkning» og forteller at hans egen mor har fått covid-19-diagnose.

– Som alla som drabbas av detta: Har man många andra bakomliggande problem så blir det extra farligt, säger Kristersson.

Denne uken besøkte han sin mor på sykehjemmet, ikledd munnbind, beskyttelsesklær og visir.

– Vi fick in smittan just bland de människor som var allra mest sårbara, och det är en katastrof givetvis, konstaterar Ulf Kristersson.

 

Kjøp T-skjorten her!

Kjøp Sammenstøt mellom sivilisasjoner? her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.