I en mørk tid med skyhøye strømpriser og nye nedstenginger kommer heldigvis UDI med en skikkelig gladmelding rett før jul. De opplyser at kvoten på 3.600 flyktninger vil bli fylt i 2021, i motsetning til året før. Norge har vært i Rwanda og hentet flyktninger.

– I Rwanda har vi særlig plukket ut kongolesiske flyktninger. Profilen er barnefamilier og sårbare kvinner. Flere har vært her lenge, over 20 år, forteller seniorrådgiver Jonas Lea i UDI til Vårt Land.

Solberg-regjeringen vedtok at det skulle komme 3.000 kvoteflyktninger til Norge hvert år, men pandemien stakk kjepper i hjulene i 2020, og kvoten ble ikke fylt, skriver NTB.

Heldigvis blir dette utjevnet i år, slik at norske politikere kan glede seg over at omlag 72 milliarder norske kroner brukes opp på de heldige flyktningene.

Fenstad i UDI opplyser at to større uttak i Rwanda og Libanon vil fylle dei siste 457 plassane:

– Dermed kjem vi til å fylle heile kvoten på 3.608 overføringsflyktningar i år.

Rwanda er egentlig et nokså trygt land, etter katastrofen i 1994. Det er ikke slik at folk flykter fra Rwanda. De flykter til Rwanda fra andre land i Afrika. Så blir de nå hentet til Norge.

En skikkelig fin julegave til det norske folk, altså.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.