Geir Ugland Jacobsen fra Demokratene og Erik Selle fra Partiet De Kristne (PDK) gjennomførte i går en felles pressekonferanse. Begrunnelsen var at de to partiene har en stor grad av overlappende holdninger til politikken.

Under pressekonferansen, som man kan se på Facebook-siden til både Demokratene og PDK, understreker de to partilederne at fokuset må være konsentrert om norske interesser og sunn fornuft.

De tok blant annet opp håndteringen av korona, og mangelen på en exit-strategi. De uttrykte motstand mot vaksinetvang og koronasertifikat, selv om de ikke er motstandere av selve vaksinen. Men den enkelte må få ta sine egne informerte avgjørelser.

– Man får bare beskjed om at det er en borgerplikt å ta vaksinen. Og det mener vi blir helt feil, sa Ugland Jacobsen.

– Og det kan vise seg å bli fryktelig feil hvis det viser seg at det er bivirkninger med dette her.

De fremhever også hvordan mediene samarbeider med myndighetene, noe som medfører til at befolkningen mangler informasjon.

Deretter tok Erik Selle tak i energipolitikken og strømkrisen. Senere handlet det om forholdet til EØS og andre overnasjonale avtaler. Videre fokuserer de på forsvar og beredskap.

I en pressemelding som ble sendt ut på forhånd kan man lese mer.

PDK og Demokratene

v/ Geir Ugland Jacobsen og Erik Selle

Demokratene og PDK ønsker en mer åpen og fordomsfri debatt rundt sentrale politiske spørsmål som for tiden berører Norge.

Vi erkjenner at i pressemiljøene og i det politiske etablissementet er det en pågående vilje til å utelukke partier som ikke er representert på Stortinget i den pågående politiske debatt. Likevel er det slik at de etablerte partiene åpenbart ikke tar utelukkende gode valg for nasjonen, og at det er behov for å utfordre den konsensus som preger stortingspartiene for å få bedre beslutninger.

For ordens skyld: To av journalistene i Document (Kent Andersen og Rebecca Mistereggen) stilte til valg for Demokratene sist stortingsvalg. Undertegnede har ingen tilknytning til noen av disse (eller andre) partier.

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.