En gjeng med menn, tilsynelatende med bakgrunn fra MENA-land, ble fanget på video da de spyttet og kastet sko på en buss full av jødiske tenåringer som feiret første natt til Hanukkah i Oxford Street i London mandag kveld.

Politiet etterforsker angrepet som et potensielt rasistisk lovbrudd, melder Daily Mail.

I videoen av hendelsen kan ingen av fornærmelsene fra mennene høres, da videoen er filmet fra inne i bussen, men mennene oppfører seg åpenbart aggressivt. Mennene både spyttet, slo bussen med sko og skrek til ungdommene på bussen. En av mennene løper etter bussen og slår etter den med knyttneven.

Den vettskremte ungdommen i bussen sier i videoen at «vi er jøder». Videoen ble filmet mandag kveld i Oxford Street, natt til starten av den jødiske lysfesten Hanukkah.

Hanukkah minnes det jødiske opprøret i det andre århundre f.Kr. mot det gresk-syriske riket, som hadde forsøkt å påtvinge det jødiske folk sin kultur og pryde det jødiske tempelet i Jerusalem med statuer av greske guder.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.