FHIs direktør Camilla Stoltenberg vil ikke utelukke at det i fremtiden kan bli aktuelt med stadige påfyll av koronavaksine. I et intervju med NTB sier hun at FHI nå er klare til å iverksette tredje dose når som helst.

– Når det gjelder dem som er yngre enn 65, så er det mer uklart, men dette følger vi og mange andre land nøye med på hele tiden. Og vi vil derfor komme med anbefalinger fortløpende, avhengig av pandemiens utvikling og kunnskapsgrunnlaget, sier hun.

– Hva skjer så seks måneder etter en eventuell tredje dose, må man da ta en fjerde dose og så videre?

– Det vet vi ikke ennå. Men vi er jo vant med at vi har en årlig sesongvaksinering knyttet til influensa. Det kan tenker at vi kommer i en slik situasjon når det gjelder korona, men det er for tidlig å si, sier Stoltenberg. (NTB)

Stigende smittetall har ført til at flere kommuner har iverksatt nye smitteverntiltak. I den forbindelse vil regjeringen fredag holde en pressekonferanse om smittesituasjonen.

Kommunene er allerede godt i gang med å tilby alle over 65 år en tredje vaksinedose mot covid-19, også omtalt som oppfriskningsdose. Snart er det også helsepersonells tur.

Folkehelseinstituttet (FHI) har i tillegg lagt planer for å gi en oppfriskningsdose til den øvrige befolkningen, altså alle mellom 18 og 64 år. Her er det imidlertid ikke tatt en endelig beslutning, men planleggingen er altså i gang.

– Dette vil være noe som rulles ut i løpet av omtrent et halvår dersom det blir aktuelt, sier Stoltenberg.

Se også:

DocTV-LIVE: Hundreårs­forsetter, korona-myten og beredskap

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.