FHI mener at kvinner som har opplevd at menstruasjonen har endret seg etter koronavaksinering, kan vente med beslutningen om å ta en tredje dose.

Flere hundre kvinner har opplevd at menstruasjonen har endret seg etter koronavaksinen, og mange av disse vegrer seg for å ta en tredje dose med vaksinen, skriver TV 2.

FHI, som mener alt tyder på at plagene er forbigående, jobber nå med å ferdigstille en studie som vil gi sikre svar på om blødningsforstyrrelsene skyldes vaksinen.

Inntil studien er klar foreslår FHI at disse kvinnene venter med vaksinebeslutningen til studien gir klarere svar.

– Vi kommer med mer info i tiden som kommer, så kan dere gjøre en totalvurdering av nytten ved å ta en oppfriskningsdose versus de potensielle ulempene som er ved det, sier avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg i FHI til kvinner som er skeptiske.

Torsdag sa FHI-direktør Camilla Stoltenberg til NRK at de har intensivert arbeidet med utdeling av tredje vaksinedose til dem under 65 år.

Les også:

FHI avviser ikke at det kan bli aktuelt med en fjerde og femte dose av koronavaksine

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.