Operasjonsleder Tore Solberg opplyser at mannen som havnet i konfrontasjon med politiet ved Bislett tirsdag morgen, er død. Mannen ble kjørt til Ullevål sykehus, som ligger like i nærheten.

Politiet skjøt mannen flere ganger etter at han angrep folk på åpen gate med kniv.

Nettavisens journalist var på stedet og filmet en unik video av dramaet som utspilte seg.

Man kan tydelig høre ham rope «Allahu Akbar!» flere ganger. Dette er hva jihadister roper når de vil drepe vantro. Politiet nedover i Europa er raske med å erklære jihadister for utilregnelige. Likevel lar det seg ikke benekte at de fremfører «krigsropet».

Mannen har bar overkropp og er barbent og har en stor kjøkkenkniv i hendene. Ubevæpnede er sjanseløse. Politiet handlet lynraskt. De brukte bilen som rambukk og dyttet ham over ende. Men han kom seg på bena igjen, og politiet ble nødt til å løsne skudd.

Dagsrevyens Ingerid Stenvold hadde da denne kommentaren:

– Er det vanlig prosedyre at politiet kjører på folk?

Det spørsmålet hadde ikke NRKs reporter særlig forståelse for. Det var en ytterst dramatisk situasjon, og politiet hadde bare sekunder på seg før knivmannen kunne ha drept noen.

Bislett er et av de travleste knutepunktene i Oslo. Her møtes Thereses gate, Pilestredet og flere andre gater som stråler ut fra Bislett.

For noen år siden var Bislett åsted for et annet knivdrama da en asylsøker gikk amok med en stor Bowie-kniv på trikken.

Ellers har muslimer gått amok med kniv flere steder i Europa. Senest mot en politimann i Cannes. På et ICE-tog mellom Regensburg og Nürnberg i helgen, og i Würzburg i juni.

La oss heller ikke glemme Kongsberg, hvor fem mennesker ble drept med «stikkvåpen», ikke pil og bue, av konvertitten Espen Andersen Bråthen.

 

 

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.