Tirsdag ettermiddag og kveld var det en jevn strøm til Bislett av venner og sympatisører med tsjetsjeneren som ble skutt av politiet på Bislett tidligere på dagen. Åstedet ble raskt dekket av blomster og tente lys, vennene ville ikke identifiseres.

Flere medier dekker kveldens minnemarkering, men alle er forsiktige med å identifisere noen som helst. Document har fått tips om at forbipasserende opplevde stemningen som delvis aggressiv, ikke minst av flere skjeggete menn som oppholdt seg på åstedet. Dette gjenspeiles overhode ikke i medienes dekning av markeringen.

NRK-Dagsrevyen kl 21 startet sin dekning av hendelsen med et blomsterbilde fra denne minnemarkeringen.

Skjermdump: Dagsrevyen 21, 09.11.21

NTB sendte ut en melding kl 21.44:

Rundt 50 stykker var samlet på Bislett, der mannen ble skutt etter å ha truet tilfeldige personer og politiet med kniv. En politibetjent ble lettere skadd.

Vennene la ned blomster og tente lys.

– Det er jo et skrik om hjelp. Det er ikke som han har sluppet ut som en helt ny person. Det er ingen som sier at han er helt uskyldig, men dette kunne vært forhindret, sier en av den avdødes venner til VG.

NTB siterer Avisa Oslo:

Minnemarkering for mannen som ble skutt på Bislett: – Utrolig trist skjebne
– Dypt, dypt tragisk, sier venner av mannen som ble skutt og drept av politiet tirsdag. De beskriver 33-åringen som en som har hatt det tøft lenge.

VG viser bilder av tente lys, ingen mennesker å se  på deres bilder, heller:

Venner av mannen som ble skutt på Bislett: − Uvirkelig
Venner av mannen som ble skutt og drept av politiet tirsdag, beskriver ham som en omsorgsfull person som var åpen om at han slet med rus. De er i sjokk, og mener det hele burde vært forhindret.

Nettavisen var den første avisen som meldte om hendelsen, da en av deres journalister ble øyenvitne til det hele. Avisen unnlot heller ikke  å rapportere om mannens «Allahu akbar»-rop. Men også der er bildene fra kveldens minnemarkering svært nedtonet.

Minnemarkering for mannen som ble skutt på Bislett: – Utrolig trist skjebne (Nettavisen)

Vennen forteller at han har kjent 33-åringen siden 2012. Han beskriver ham som en godhjertet person, men også som en som var mye inn og ut av psykiatrien.

– Jeg så arrangementet på Instagram og ønsket å vise ham respekt. Vi har hatt mye dialog i sosiale medier. Han ønsket meg alt vel, det har gått begge veier. Det er dypt, dypt tragisk.

Sent tirsdag kveld rapporteres det om minst 50 blomsterbuketter og ditto lys.

 

Se også tirsdagen Dagsorden-sending:

DocTV-Live: «Allahu akbar!» retusjeres vekk

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.