Bislett stadion i Oslo. Foto: Wikimedia Commons.

 

En mann er i 18-tiden søndag blitt pågrepet av politiet ved Bislett stadion i Oslo etter å ha truet en rekke personer med kniv på åpen gate, skriver Nettavisen, som har vært i kontakt med politiet:

– Vi fikk inn flere nødsamtaler om mannen, som hadde gått av buss-stoppen ved Bislett stadion og deretter begynt å true med en stor kjøkkenkniv, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Nettavisen.

– Gjerningsmannen oppførte seg så truende at mange opplevde situasjonen som svært dramatisk. Derfor sendte vi også ambulanse til stedet.

TV2 melder at den pågrepne er en mann i 50-årene av utenlandsk opprinnelse som er «godt kjent av politiet fra før». Meget betryggende.

Det er tretten år siden trikkedrapet ved Bislett, men knivtruende personer gatelangs er en risiko man får hyppige påminnelser om i disse tider.

Om dagens episode kunne ha noen sammenheng med det sedvanlige motivet for ekshibisjonistisk knivbruk i Europa i våre dager, får vi som ventet ikke vite noe om. En liten trøst til dere som ble redde: Sannsynligheten for at nettopp dere skulle bli utsatt for noe slikt, var forsvinnende liten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂