NTB

Jakob Ingebrigtsen imponerte hjemmepublikummet og satte europarekord på 1500 meter med 3.27,95 i Bislett Games. Narve Gilje Nordås kom seg også under 3.30.

Det ble en ordentlig løpefest på Bislett stadion med to knallsterke norske tider. Ingebrigtsen tok kontroll på løpet, dro den siste runden og parkerte konkurrentene.

Tiden hans er også klar årsbeste i verden. Ingebrigtsen er i kjempeform og knuste nylig også bestetiden i verden på to engelske mil.

– Det er drøyt. Jeg blir litt skjelven av å snakke om det, faktisk. Det er ikke gitt at man klarer å forbedre seg. Det er stort, sa han til NRK om vinnertiden.

Hyllet Bislett-stemningen

Ingebrigtsen synes det var særlig gøy å gjøre sitt beste løp noensinne på Bislett stadion.

– Det er utrolig gøy å løpe, og å gjøre det i hovedstaden foran det norske folk er det gøyeste man gjør. Det er ubeskrivelig å gjøre dette her på Bislett. Forholdene lå til rette, og stemningen her treffer hjerterota. Da er det kult å levere tidenes løp. Dette kommer jeg til å huske for alltid, sa Sandnes-løperen.

Han måtte erkjenne at han nå har sendt et realt skremmeskudd til alle sine konkurrenter.

– Hvis de ikke var redde før, er de iallfall det nå. Men målet er ikke å skremme noen, det er å løpe så fort jeg kan.

– Med bremsen på

Storebror Filip Ingebrigtsen var ikke helt i slag og måtte bryte 1500-meteren på Bislett. Han ble overrasket over at lillebroren satte en så god tid.

– Jeg trodde ikke han kom til å «perse» i dag. At han springer så fort nå sier litt om hva han har inne, sa Ingebrigtsen til norsk presse.

– Han har alt å tape hver gang, og han må alltid legge inn en sikring, slik at de andre ikke får en enkel reise og sklir forbi på slutten. Han springer litt med bremsen på og kjører ikke på før han vet at han vinner. Det er litt synd at vi ikke får se toppnivået han har inne, la han til.

Nordås overrasket

Narve Gilje Nordås, som trenes av Ingebrigtsens far Gjert Ingebrigtsen, leverte også et superløp med tiden 3.29,47. Dermed er han nest raskeste nordmann gjennom tidene på distansen, og han forbedret den personlige rekorden han nylig satte med nesten tre sekunder.

– Det er jo uvirkelig. En drøm. Jeg fatter ikke hva den klokka viser. Det skal ikke gå an. Jeg fatter det ikke selv, sa en preget Nordås til NRK.

– Det var lett hele veien. Vi sprang lett og fint. Holdt farten, måtte slippe tetfeltet litt, men så hentet jeg dem inn igjen, beskrev han.

Nordås fikk spørsmål om hva det betyr for ham å løpe under 3.30.

– Jeg vet ikke, for jeg hadde aldri trodd jeg skulle komme under. Det er helt usaklig.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.