NTB

Jakob Ingebrigtsen må fortsette å drømme om VM-gull på 1500 meter etter at han løp inn til sølv i Budapest onsdag. Narve Gilje Nordås imponerte med bronse.

Britiske Josh Kerr sikret gullet med tiden 3.29,38. Ingebrigtsen fulgte 27/100 bak.

– Det var vel greit. Jeg har nok vært litt syk de siste dagene, så det er klart når jeg lever et sånt liv som jeg gjør, at det er litt uflaks når man klarer å bli syk to dager før en VM-finale, sa Ingebrigtsen til NTB og resten av den skrivende pressen.

– Jeg er litt oppgitt over den situasjonen jeg er i. Jeg følte meg ganske mye bedre i dag morges, men det er litt uflaks når det skjer når det gjelder som mest, fortsatte han.

Dermed fortsetter 1500-meterspøkelset for Ingebrigtsen i VM-sammenheng. 22-åringen løp inn til VM-sølv i Eugene i fjor og 4.-plass i Doha i 2019.

– Jeg er skuffet og sånt, men det blir et ærlig og fint løp der medaljene deles ut etter dem som er best. Så da er det vanskelig å bli skuffet over det man gjør, sa Ingebrigtsen.

Første VM-medalje

Gilje Nordås kan imidlertid feire sin første VM-medalje da han løp inn til bronse onsdag kveld.

– Euforisk og strålende. Jeg kan ikke være mer fornøyd. Dessverre var det bare 1500 og ikke mer, men slik er det. Medalje er medalje, sa Nordås til NTB og andre medier etter superløpet.

– To nordmenn på pallen, det er helt spinnvilt, kommenterte Jann Post på NRK.

Fjorårets 1500-meterfinale har hjemsøkt Ingebrigtsen etter at han ble slått av britiske Jake Wightman. Etter løpet har han flere ganger slaktet seg selv offentlig. Han har vært klar på at alt annet enn gull i årets mesterskap er en stor skuffelse.

– Det å ikke få til det jeg vil, takler jeg ekstremt dårlig, og det i seg selv er en ganske stor motivasjon for ikke å havne i samme situasjon igjen, sa han til NTB før han satte i gang med mesterskapet i Ungarn.

Ny sjanse på 5000

Ingebrigtsen har 3.27,14 som personlig bestetid på distansen.

Sandnes-gutten har vist knallform gjennom hele friidretts-VM. 22-åringen hadde full kontroll i forsøket og han tok seg til og med tid til å gestikulere mot publikum på den siste langsiden da han vant sitt heat i semifinalen.

– Jeg føler ikke at jeg kunne gjort så mye annerledes i oppladningen, jeg lever jo relativt isolert fra resten av omverden og tar alle forholdsregler, sa Ingebrigtsen.

Ingebrigtsen skal også i aksjon på 5000 meteren i VM. Som i 1500-meterfinalen møter han Narve Gilje Nordås i en ny duell i forsøket torsdag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.