Stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand (Høyre). Foto: Gorm Kallestad / NTB

I Porsgrunn kommune vil alle lokalpartiene unntatt FrP i praksis nekte innvandringskritiske SIAN å ytre seg i byen. Det får Høyres stortingsrepresentant Mahmoud Farahmand til å frese.

Det er Arbeiderparti-ordfører Robin Kåss som har frontet Porsgrunn kommunes kampanje mot den innvandringskritiske organisasjonen SIAN.

I Porsgrunn har nå samtlige partiers politikere (unntatt FrPs) gått inn for at kostnadene ved å gi politibeskyttelse ved SIAN-arrangementer skal betales av SIAN selv. Document har nylig omtalt denne saken.

Det er her snakk om langt høyere beløp enn økonomisk sett ikke særlig ressurssterke SIAN evner å betale.

Med dette går Porsgrunns politikere i realiteten inn for et møte- og ytringsforbud for den lovlige politiske gruppen SIAN.

For det har gjentatte ganger vist seg at venstreorienterte voldelige grupper og enkeltpersoner med sterke innslag av innvandrerungdom møter frem og går til fysiske angrep på SIANs møter. Derfor er politibeskyttelse helt nødvendig for at gruppen skal kunne holde politiske møter og appeller.

Forslaget om at SIAN selv skal bekoste dette, får Høyre-politikeren Mahmoud Farahmand til å reagere sterkt. Han er født i Iran, men oppvokst i Norge, og har bodd i nettopp Porsgrunn. Han har mangeårig yrkesbakgrunn fra det norske Forsvaret.

I et innlegg på Facebook går han til et krast angrep på lokalpolitikerne i hjembyen, der også hans eget parti Høyre får gjennomgå.

Farahmand deler ikke SIANs meninger, men er oppgitt over at de skal forhindres fra å ytre seg i et demokratisk samfunn:

Det er tydelig at politikerne og administrasjonen i min hjemkommune Porsgrunn mener at forsamlings- og ytringsfriheten kun skal forbeholdes de rike, skriver Farahmand.

Han fortsetter:

For noen uker siden valgte SIAN Porsgrunn å spre gørret sitt. Politiet gjennomførte en omfattende trusselvurdering og besluttet å iverksette betydelige sikkerhetstiltak. Basert på erfaringer fra Oslo, Bergen og Trondheim, hvor sinte horder gikk til angrep, var det en god vurdering. Kostnadene for sikkerhetstiltakene kom på 170 000 kroner.

Han går nærmere inn på kostnadssiden:

I etterkant har politikerne i Porsgrunn, bortsett fra FrP, bestemt at disse kostnadene skal sendes til SIAN. Argumentasjonen som fremlegges er ene og alene basert på moralsk forargelse over SIANs budskap.

Man trenger ikke å like SIANs budskap for å forstå viktigheten av at alle, uansett hvor mye eller hvor lite vi liker deres budskap og hvor mye penger de har, skal ha rett til å ytre seg og demonstrere.

Farahmand trekker paralleller til andre meninger og grupper enn SIAN:

Det finnes kommuner i Norge i dag som neppe ønsker å tillate pride-parader, andre kan synes at 8. marstogets budskap i enkelte år kan være litt vel mye, og andre igjen mener at markering av diverse høytider kan være problematisk. Skal alle disse motta regningen for sikkerhetstiltak forbundet med deres rett til å demonstrere? Det tror jeg ikke.

Han viser også til enkeltpersoner som i dag er truet i det offentlige rom:

La oss ta et helt konkret og nærliggende eksempel, skulle mennesker som Vilks og Westergaard betalt for sin egen beskyttelse etter karikaturutgivelsene, hadde de neppe hatt økonomiske muskler til å bære kostnadene.

Hadde de bodd i Porsgrunn, kan det se ut til at det faktisk kunne ha blitt et tema.

Han avslutter med en tirade mot en kommuneadministrasjon som ikke evner å sette ned foten for politikernes påfunn:

Politikere finner på mye rart, men at administrasjonen i Porsgrunn ikke tar til motmæle eller prøver å rettlede , er noe mer underlig. Dersom dette vedtaket står seg, kan vi få en mer formalisert innskrenkning av ytringsfriheten, som allerede er påvirket av tidsånden.

 

En bok som gjør inntrykk:

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Lær alt om klimasaken og hysteriet rundt den. Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.