Sakset/Fra hofta

British historian David Irving, facing charges of Holocaust denial in an Austrian court, waits for the begin of his trial in the courtroom February 20, 2006. Irving, who was arrested when he visited Austria in November to give a speech at a meeting of a right-wing student fraternity, said he had changed his views and he did not question anymore that millions of Jews died in World War Two. REUTERS/Heinz-Peter Bader.

Forsøker Hans Jørgen Lysglimt Johansen å bli en slags norsk David Irving? Irving fikk mye oppmerksomhet for sine uttalelser, men i lengden holdt ikke påstandene hans vann. Han ble trukket for retten av Deborah Lipstadt og tapte. Senere ble han stilt for retten i Wien for revisjonistiske påstander, hvilket er forbudt i Østerrike. Man kan diskutere klokskapen i loven, men Irving klarte ikke eller passet ikke til rollen som offer. Har man sett en anstendig antisemitt post-Auschwitz?

 

Resett tillater antisemitter i kommentarfeltet. Det har konsekvenser å inkludere antisemitter på egen plattform. Nå holder Resett/Ytringsfrihetsforbundet et eget møte for de ekskluderte på Arendalsuka: SIAN og Alliansen.

Shurika Hansen begrunner dette på sin facebookside:

Etter at vi suspenderte vår deltagelse har det kommet inn en del klager fra våre medlemmer.

De ønsker at vi skal møte opp og forsvare ytringsfriheten slik vår organisasjon har lovet. Vi ønsker etter beste evne å etterkomme våre medlemmers krav om å forsvare deres ukrenkelige rett til å bli lyttet til.

Vi skal ikke bare delta, men vi skal også ha debatt tirsdag klokken 19 der vi inviterer de stemmene mange vil tie: Hans Jorgen Lysglimt Johansen fra Alliansen og Lars Thorsen fra SIAN.

Denne invitasjonen legitimerer ikke noen av de holdningene og meningene for eksempel Alliansen står for, men vi ønsker å møte meningene vi er uenige med på en sivilisert og dannet måte.

Det betyr at vi gjør som lovet og forsvarer deres rett til å ytre selv de meningene vi måtte være uenige i. Det er det ytringsrommet i vesten mangler i dag, og det skal vi sørge for blir forsvart.

Og på siden: Ytringsfrihetsforbundet snur: Vi deltar på Arendalsuka

Resett vil gjerne vise at Arendalsuka svikter sine egne regler, som lyder:

– Alle lovlige politiske partier, organisasjoner og næringsvirksomheter kan delta med arrangementer under Arendalsuka

– Kun arrangører som står for et antidemokratisk eller voldsrettet budskap får ikke delta, heter det i kriteriene.

Det er riktig at disse begrepene i dag omdefineres ut fra politiske formål. Arendalsuka burde vært opptatt av den galopperende sensuren, hvor Big Tech og myndighetene drar i samme retning. I stedet er de opptatt av hatprat (Document er invitert til et panel sammen med Lars Gule tirsdag 13. august).

Men det betyr ikke at ytringsfriheten er uproblematisk.

Resett er klar over at islamister gjerne benytter seg av ytringsfriheten, men de benytter den til å kreve at andre får sin beskåret. Aller helst vil de stenge ned alle som ytrer seg kritisk til islam.

Det er alarmerende at vestlige myndigheter går inn på disse premissene og har begynt å operere med ordet islamofobi som et normalt begrep, og normsettende som medfører straffeansvar.

Det er en sellout av ytringsfriheten som savner sidestykke.

Ikke som andre

Men antisemitter oppfører seg ikke helt ulik islamistene: De er hatefulle og helt uten selvkritikk. Det ligger i deres natur: De drives av et irrasjonalt hat til jøder og benekter historiske fakta.

Lysglimt Johansen har tatt skrittet fullt ut og opptrer som fullblods revisjonist: Han benekter Holocaust. Jeg kan ikke se at en slik talsmann er berettiget til å delta på Arendalsuka. Her er ledelsen innenfor reglene.

Og det er her Resett går seg bort. Man forveksler rett til å ytre seg med rett til å få en plattform. Enten det er i Arendal eller på en digital plattform: Hvorfor skal det være en rett for antisemitter å få delta? De har ingenting å tilføre.

Skaper forvirring

Hvis man tror det er smart å gå i bresjen for antisemitter under ytringsfrihetens fane, begår man en fatal feilvurdering. Hva slags holdning har antisemitter til jøder og deres ytringsfrihet? En tradisjon som står bak utryddelsen av seks millioner jøder, skal ha rett til å slippe til ordet? Dette er absurd.

Resett har valgt å la antisemitter og høyreekstreme slippe til i kommentarfeltet. Vi er selv blitt utsatt for dem. Red. er kalt sionist. Det kan vi leve med, men samtidig spres ondsinnede påstander om at Israel støtter IS.

Det at establishment misbruker ordet hat, betyr ikke at det ikke finnes hat. Antisemitter sprer hat og de forgifter samtalen.

Resett etablerer en posisjon som er umulig å forsvare.

Lysglimt Johansen har valgt å innta posisjoner som gjør at han melder seg ut. Han burde få lov til å være der ute.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort:

Eller du kan velge et enkeltbeløp:

kr

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal: