Muslimske innvandrere setter sitt preg på Belgia. Men protester mot utviklingen slås hardt ned på. Foto: AP Photo/Francisco Seco/NTB.

Ytringsfriheten strammes stadig inn i land som tidligere har vært ansett som demokratiske. Belgia tar nå et langt sted i retning av å bli et totalitært samfunn.

Det er den amerikanske journalisten og ytringsfrihetsforkjemperen Andy Ngo som beretter om en sak som nylig fant sted i Belgia.

Her skal fire menn ha blitt dømt til fengselsstraffer for at de under en markering ifjor holdt opp plakater med meldingen «stopp islamiseringen».

De ble dømt til seks måneder i fengsel, for å ha «oppfordret til hat og vold».

Her er meldingen Ngo la ut på Twitter om  dette:

Motstand mot utbredelse av islam og islamisme er et budskap som i de fleste, frie land oppfattes som en legitim, om enn kontroversiell politisk ytring. Noen misliker det, mens andre igjen støtter eller aksepterer det.

I Norge finnes det som kjent en organisasjon med nettopp dette budskapet som sitt navn, nemlig «Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).

SIAN får avholde lovlige markeringer i norske byer, der de advarer mot det de mener er konsekvensene av islams fremvekst. Deres ytringsfrihet beskyttes av politiet. Ofte angripes SIAN med vold av aktivister fra venstresiden og innvandrergrupper.

Mange vil finne det pussig at de voldelige antirasistene under sine aksjoner ofte roper slagord om «kamp mot fascisme» etc. I praksis er det de selv som står for fascismen, så de oppfordrer med andre ord til kamp mot seg selv.

Det er delte meninger om SIAN, deres meninger og metoder. Men så lenge det ikke åpent benyttes eller oppfordres til bruk av vold, eller uttrykkes det som rammes av lovbestemmelser om rasisme, er dette lovlig politisk virksomhet. Man trenger ikke støtte SIAN for å anerkjenne deres rett til å ytre seg.

Krigen mot reell ytringsfrihet er utbredt i en del miljøer på den venstresiden som ellers liker å omtale seg selv som «tolerante». Mange vil mene at begrepet «hyklerske» vil være mer treffende.

Belgia er for øvrig en av flere europeiske nasjoner med stø kurs mot avgrunnen. Belgia er likevel ikke blant de aller «verste». Massiv innvandring fra muslimske land i 3. verden har snudd opp med på det meste i det som tidligere var en vestlig kulturnasjon.

Document har tidligere i år omtalt utviklingen: Forbudt fransk islamist¬bevegelse har etablert seg i Belgia

Belgia har en stor andel muslimer, anslagene varierer mellom 4 og 8 prosent av den totale befolkningen. Landet regnes som et arnested for islamistisk terror, og over 500 reiste fra Belgia for å melde seg til tjeneste som IS-soldater. I 2016 ble 35 mennesker drept under et selvmordsangrep på flyplassen utenfor Brüssel, og på Maalbek metrostasjon i sentrum.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.