Sommeren 2020 ble gynekolog Vivek Kumar Sethi dømt til 14 års fengsel for åtte fullbyrdede voldtekter på egne pasienter. Tirsdag melder TV2 at statsadvokatene i Oslo har tatt ut tiltale om enda en voldtekt.

Ifølge den nye tiltalen skal voldtekten ha skjedd lille julaften i 2015 på et legekontor. Mens han gjennomførte en gynekologisk undersøkelse av en kvinne, skal han ha voldtatt henne.

Ifølge politiet var ikke kvinnen i stand til å motsette seg handlingen fordi overgrepet skjedde uventet underveis i undersøkelsen da hun satt i gynekologstolen.

I tillegg til anklagen om voldtekt, er legen også tiltalt for å ha misbrukt stillingen sin. (TV2)

TV2 identifiserer ikke gynekologen, som før fjorårets dom gikk til sak mot Document for å ha identifisert ham. Også den dommen gikk ham imot:

Tapte igjen: Fullt tillatt å identifisere voldtektsdømt gynekolog

Vivek Kumar Sethi har nå byttet forsvarer.

– Min klient forholder seg til at det er rettet en ny anklage mot ham. Han fastholder at han heller ikke denne gangen har begått den handling han er anklaget for, men er redd for at fraværet av konkrete bevis atter en gang vil veie mindre enn en fremstilling som ikke lar seg kontrollere i særlig grad, sier legens forsvarer, Bjørn André Gulstad til TV 2.

Lege tiltalt for ny voldtekt i gynekolog-stolen (TV2)

Les også:

Krever 14 års fengsel for gynekolog: – Utnyttet kynisk og systematisk mennesker i en svært sårbar situasjon

 

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.