President Joe Biden in Glasgow, Scotland. Foto: Erin Schaff/The New York Times via AP, Pool.

Det har vært mye snakk om betydningen av årets klimakonferanse. Men Joe Biden tok seg likevel en liten høneblund midt under talene. Dette vises i en video som nå går som en farsott på nettet.

Sosiale medier har vært fulle av referanser til Bidens noe famlende tilstedeværelse i Glasgow. Ikke minst ble det notert at han duppet av midt i en «viktig tale» som ble fremført fra podiet. Hendelsen ble filmet, og vises verden over.

Blant de medier som ikke er redde for å fortelle den stadig mer oppsiktsvekkende sannheten om USAs president, er Fria Tider:

Ett klipp som visar hur USA:s president Joe Biden, 78, nickar till mitt under den pågående klimatkonferensen i Glasgow får nu stor spridning på sociala medier, skriver Fria Tider.

Avisen forteller nærmere om det som inntraff, under det som er omtalt som «historiens viktigste møte» :

Det var redan under inledningstalen på klimatkonferensen COP26 i Glasgow i Skottland på måndagen som den åldrige presidenten tycktes slumra till.

Ett klipp från händelsen lades upp på Twitter av reportern Zach Purser Brown på Washington Post och har fått stor spridning.

Klippet fra Twitter:

Videon lär knappast dämpa ryktesspridningen om Joe Bidens påstått försämrade hälsa, avslutter Fria Tider.

Noen var her så vennlige å vekke Biden rett før det skulle klappes for talen.

Mange vil tenke at det slett ikke er så rart at en 78-åring med jetlag fra nylige flyreiser føler seg litt søvnig sittende i en god stol under et langdrygt møte. Særlig når det fra talerstolen bables i vei med intetsigende svada om såkalte klimautfordringer osv. som alle har hørt et utall ganger før.

Man blir nesten søvnig  bare ved tanken på å måtte være der. Selv korte nyhetsklipp fra talene er en lidelse.

Men nå er jo dette faktisk kalt «verdens viktigste møte», og da hadde antagelig de fleste forventet at USAs president som «vestens leder»  burde klare å holde seg våken under talene.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.