Selv om mange hevder at Biden bare ba en bønn på møtet han hadde med Israels nye statsminister, Naftali Bennett, fredag 27. august, har videoen gått viralt med hashtagen #sleepyjoe. Skjermdump: Twitter

USAs president kalles ofte for «Den frie verdens leder». Fredag sovnet tilsynelatende denne lederen, altså Joe Biden, på pressekonferansen med Israels nye statsminister. Videoen fra seansen er delt av millioner, og den har gitt ny næring til Trumps oppnavn på Biden, «Sleepy Joe».

Filmklippet har selvsagt gått viralt, verden rundt.

Flere tar Biden i forsvar ved å vise til at resten av klippet viser at han responderte rett etter dette. Nyhetsbyrået Reuters har også vært ute med en faktasjekk, men hashtagen #sleepyjoe er for lengst vel etablert på Twitter.

#sleepyjoe trender på Twitter. Skjermdump: Twitter

Noen av Bidens apologeter sier Biden bare ba en bønn, men det spørs om ikke en del nå vurderer å endre sin aftenbønn til noe i retning av «Fri og bevare oss for Den frie verdens leder» …

Was Joe Biden sleeping? Netizens speculate whether the US President fell asleep during meeting with Israeli PM (OpIndia)

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂